Efectele șocante ale Wi-Fi asupra sănătății

În prezent nu mai există nicio zonă urbană fără wi–fi iar avantajul este că poți avea conexiune la internet pe mai multe dispozitive fără a fi nevoie de folosirea vreunui cablu, apariția Wi-Fi fiind una dintre miracolele lumii noastre moderne.

wi-fi_20160607084104Omenirea a ajuns să trimită cantități uriașe de informații prin intermediul Wi-Fi dar, dincolo de beneficiile sale, foarte multi specialiști și-au exprimat îndoielile cu privire la siguranța Wireless-ului. De la introducerea tehnologiei Wi-Fi în anul 1997, cercetătorii au  efectuat zeci de studii pentru a explora acest subiect. Rezultatele sunt clare și, în același timp, șocante – Wi-Fi-ul poate afecta în mod negativ starea de sănătate și sănătatea creierului, mai ales în cazul copiilor.

Astăzi, absolut fiecare telefon mobil are conexiune wi-fi/wireless și de aceea companiile producătoare oferă instrucțiuni clare și susțin că suntem complet protejați de razele dăunătoare. Întrebarea este: Oare să fie adevarat? Știm cu toții că dispozitivele wireless cum ar fi telefoanele mobile, laptopurile sau tabletele folosesc routere pentru a se conecta online. Routerul emite semnale care sunt extrem de dăunătoare și afectează serios sănătatea. Cu siguranță, nu este prima oara când auziți asta, însă alegeți să ignorați.

Agenția Britanică de Sănătate a confirmat faptul că semnalele Wi-Fi au un impact negativ asupra ratei de creștere a oamenilor și plantelor. Mai jos vă indicăm câteva dintre efectele negative ale expunerii la Wi-Fi: Dureri de cap frecvent, Lipsa puterii de concentrare, Durere în ureche, Probleme cu somnul…

Este adevarat că tehnologia este necesară în viața noastră de zi cu zi și, indiferent cât de mult încercăm să scăpăm de expunerea la razele dăunătoare, este aproape imposibil să o facem în totalitate. Ne putem, totuși, proteja. Mai jos vă enumeram câteva sfaturi despre cum vă puteți proteja împotriva undelor electromagnetice dăunătoare:

  • În loc de wireless folositi cablul acasă,
  • Dacă nu folosești wi-fi-ul, dezactivează-l,
  • Întotdeana dezactivati wi-fi-ul înainte de culcare,
  • Evitați să plasați routere în bucătărie sau dormitor.

Citește mai mult pe andreilaslau.ro

Leave a Reply