Eliberare neașteptată din arest preventiv

Dosarul in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune a fost unul dintre cazurile care au pus o pată neagră pe imaginea României la nivel internațional din cauza legaturilor de rudenie cu președintele țării.

mircea_b_78711900_93990700În cursul zilei de 26 noiembrie, cei doi, Mircea Băsescu a primit vestea mult sperată. Fratele președintelui își va executa pedeapsa în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel Constanța au decis că Mircea Băsescu va ieși din închisoare după cinci luni.

Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, este judecat în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial și se află în arest preventiv din 20 iunie. În urma deciziei de astăzi, Băsescu va fi judecat în arest la domiciliu, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanța.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului. Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in același scop. Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Capatana este acuzat ca si-a insușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor. In cauza a fost instituit sechestrul asigurator pe bunuri imobile aflate in proprietatea lui Mircea Basescu si Marian Capatana.

 

Leave a Reply