”Fetele de pe centură” obligate să dea cu mătura şi să planteze flori

În urma unor decizii definitive în instanță, Direcţia Publică de Venituri a municipiului Târgu Jiu a obligat şase prostituate, care aveau amenzi neplătite, să presteze muncă în folosul comunităţii.

Practicancele celei mai vechi meserii au fost acționate în instanță de unde au fost obţinute hotărâri definitive prin care datornicele au fost obligate la prestarea muncii în folosul comunității, prin urmare trebuie să dea cu mătura pe străzile din municipiu sau să planteze flori pentru că nu și-au plătit amenzile.

mariana budulan„Recuperăm foarte greu acești bani, am avut în evidență opt prostituate care au fost sancționate contravențional potrivit Legii nr. 61/91, ca urmare a abaterilor în ceea ce privește faptele și actele de prostituție. Două cazuri au fost soluționate, pentru că am reușit să descoperim în conturile curente sume care ne-au acoperit creanța, dar mai avem și alte șase cazuri pentru care am promovat acțiuni în instanță de transformare a acestor amenzi în ore de muncă în folosul comunității, ca urmare a faptului că persoanele respective nu au bunuri și nici venituri. Există șase sentințe promovate în acest sens și așteptăm ca persoanele să se prezinte pentru prestarea orelor de muncă și pentru a stinge din evidențele fiscale sumele. Chiar miercuri am avut o solicitare de la una dintre cele șase persoane, care domiciliază acum în București fără forme legale și care și-a exprimat dorința de a efectua orele de muncă la locul de domiciliu, dar nu la cel din cartea de identitate“, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu, pentru Gazeta de Sud.

Un exemplu de urmat și pentru alte autorități locale mai ales acolo unde cheltuielile pentru întreținerea curățeniei se ridică la sume greu de înțeles în anumite cazuri.

Leave a Reply