Filiala PLR Mehedinți la prima ședință

Ședința anunțată de Grupul de Inițiativă privind înființarea PLR în Drobeta Tr. Severin și în județul Mehedinți a avut loc astăzi, 11 iulie 2014, în sala de conferințe a Complexului hotelier Traian din municipiul severinean.

Aproximativ 100 membri fondatori ai noului partid liberal au participat la această ședință, printre care prezențe importante din rândul membrilor PNL Mehedinți, dar și oameni cu renume care debutează în viața politică susținând inițiativa președintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.

Majoritatea celor prezenți au apreciat că liberalismul este un bun național și trebuie tratat ca atare, PNL devenind un partid în care oportunismul și jocurile de grup primează. Din acest motiv, își pun speranțele în noul partid liberal care ia naștere pe scena politică românească.

Reformatorii liberali mehedințeni sunt coordonați în activitate de Viorel Palașcă, deputat al județului mehedinți, secondat de Ion Sârbulescu, senator PNL în perioada 2000-2004. De asemenea, alte prezențe cu nume în politica mehedințeană au fost remarcate în sală printre membrii fondatori, dintre care amintim pe Daniela Ghimeș, Moșanu Naziana, Dan Șalapa, Barbul Damaschin, Popa Romeo, Marcel Gârleanu, Radoslav Dumitru și tineri care au activat în cadrul PNL, dintre care liderul monarhiștilor mehedințeni, Noel Negrea și fostul președinte al TNL Mehedinți, Mihai Calițoiu.

În urma dezbaterilor, reformatorii liberali mehedințeni au emis un comunicat de presă, pe care îl publicăm integral:

Sala de conferințe a hotelului Traian din Drobeta Tr. Severin a găzduit prima întâlnire oficială a Grupului de Inițiativă privind înființarea Partidului Liberal Reformator în municipiul severinean și în județul Mehedinți.

La această ședință au participat, în calitate de membri fondatori, aproximativ 100 de persoane, printre care oameni cu experiență politică acumulată în cadrul PNL, dar și oameni care au ales să activeze pentru prima dată într-o formațiune politică, motivați în special de faptul că inițiativa înființării PLR a avut-o actualul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa membrilor fondatori  care doresc înființarea, cât mai rapidă, a structurilor organizatorice, locale și județene, ale PLR.

Lucrările ședinței au fost conduse de Viorel Palașcă, deputat al județului Mehedinți, cel care a fost desemnat drept coordonator al acțiunilor de înființare a PLR în județul Mehedinți.

Ca urmare a dezbaterilor, s-au desprins următoarele:

                -susținerea domnului Călin Popescu Tăriceanu, prin strângerea de semnături, pentru alegerile prezidențiale;

                -înființarea, cât mai rapidă, a structurilor organizatorice ale Partidului Liberal Reformator;

                -dezbatearea ideilor privind Programul politic și economic al PLR;

                -popularizarea activităților partidului în vederea atragerii de noi membri;

Activitatea PLR Mehedinți se va desfășura în sediul noului partid din Drobeta Tr. Severin , str. Saidac nr 66, unde toți membri actuali și viitori, sunt invitați să participe la acțiunile politice ale Partidului Liberal Reformator.

11 iulie 2014                      

Grupul de inițiativă privind înființarea PLR Mehedinți

Leave a Reply