Formulă COMPLETĂ de conducere la vârful CJ Mehedinți

Cu toate că nu figura ca proiect de hotărâre pe ordinea de zi publicată în 24 iunie 2015, alegerea președintelui CJ Mehedinți în baza legii 115/2015 a fost votată de consilierii județeni prezenți la ședința Consiliului Județean Mehedinți din 30 iunie 2015.

Astfel, consilierii județeni au votat marți, proiectul de hotărâre care viza alegerea președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, cu drepturi depline. Până în prezent acesta a ocupat aceeași funcție cu titlu interimar, din aprilie 2014, după suspendarea lui Adrian Duicu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, scrie mhalert.ro.

Așa cum am menționat la începutul articolului, proiectul care viza alegerea președintelui Consiliului Județean în baza legii 115/2015 a completat ordinea de zi a ședinței, acesta fiind votat cu 22 de voturi pentru și trei împotrivă, cele din urmă aparținând consilierilor liberali din CJ Mehedinți, care au și criticat faptul că proiectul nu a fost pus inițial pe ordinea de zi.

Înainte de vot, Aladin Georgescu a arătat că alegerea se face prin votul consilierilor județeni, după ce în data de 20 mai 2015 a fost publicată Legera 115/2015 privind alegerea autorităților administrației publice locale, mai scrie mhalert.ro.

aladin georgescu”Pe 20 mai s-a publicat în Monitorul Oficial, Legea 115/2015, care în primul rând a abrogat Legea 67/2004 privind alegerea autorităților publice locale, dar în același timp a modificat unele dispoziții din Legea 215/2001 privind administrația publică locală și din Legea 393/2004 privid statutul aeșilor locali. Din coroborarea acestor trei acte normative, am considerat necesar ca în baza noilor prevederi legale se impune inițierea unui nou proiect de hotărâre cu privire la această situație. Acesta este punctul de vedere pe care eu am vrut să îl am. Constat că am avut un număr mai mare de voturi și decât anul trecut și decât în luna martie. Nu pot decât să vă mulțumesc i să vă asigur că voi rămâne în continuare același om modest pe care l-ați cunoscut dumneavoastră de la momentul la care am venit în Consiliul Județean în funcția de vicepreședinte. Tot ceea ce a urmat ulterior am regretat, regret, nu mi-aș fi dorit să ocup această funcție în conjunctura în care s-a întâmplat.”, a declarat Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți.

ionica negruÎn cadrul aceleași ședințe a Consiliului Județean Mehedinți, în locul de vicepreședinte al instituției, rămas vacant după alegerea lui Aladin Georgescu în funcția de președinte, a fost ales Ionică Negru, consilier județean PSD.

Nici proiectul care viza alegerea unui nou vicepreședinte al CJ Mehedinți, în locul lui Aladin Georgescu nu a fost trecut pe ordinea de zi publicată în 24 iunie 2015. Mai mult, pe marginea acestui proiect au avut loc discuții aprinse între consilierii social-democrați și cei liberali, cei din urmă dorind ca acest proiectul să fie amânat. Din nefericire pentru consilierii liberali, proiectul a fost supus la vot. Au fost făcute două propuneri: Ionică Negru din partea PSD și Alin Nicolicea din partea UNPR.

În favoarea lui Ionică Negru au votat 17 consilieri iar alți patru au votat pentru Alin Nicolicea (UNPR), în timp ce  consilierii liberali nu au participat la vot.

Astfel, Ionică Negru devine vicepreședinte al CJ Mehedinți, completându-se formula de conducere la nivel județean. Cel de-al doilea vicepeședinte al CJ Mehedinți este Liviu Mazilu, ales în cadrul ședinței ordinare din luna mai.

 

Leave a Reply