Guvernul de uniune națională, salvarea PNL!

Un subiect care a agitat spiritele din mediul politic, în ultimele zile, a avut la bază ideea unui guvern de uniune națională, idee care pare că ar fi izvorât din laboratoarele Palatului Cotroceni, motiv pentru care reprezentanții ALDE Mehedinți atrag atenția că Guvernul trebuie să fie întocmai cu voința populației.

viorel palasca 2Președintele ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă, a discutat pe marginea ipotezei unui guvern de uniune națională, al cărei singur beneficiar ar fi actualul PNL, considerând că președintele Iohannis încearcă orice modalitate pentru aducerea partidului său la guvernare.

”În ultima perioadă se tot încearcă pregătirea terenului pentru ca PNL-ul să fie inclus sau impus cu forţa în orice tip de configuraţie guvernamentală care va rezulta în toamnă. Președintele Iohannis încearcă orice modalitate pentru a fi adus PNL la guvernare de la toamnă, pentru că își dorește să aibă un sprijin politic. O temă impusă în spaţiul public a fost cea referitoare la un Guvern de uniunea naţională, o variantă greşită pentru a asigura guvernarea României. Noi, cei de la ALDE, considerăm că nu cineva de la PSD sau din alt partid, în afară de PNL, se gândeşte la o asemenea variantă a guvernării de uniune naţională. Până şi cei din PNL, după ce au văzut valul critic la adresa acestei formule, au făcut un pas înapoi, sperând ca nu cumva să îi supere şi pe susţinătorii pe care îi mai au.” a declarat președintele ALDE, Viorel Palașcă.

Mai mult decât atât, liderul ALDE Mehedinți a amintit faptul că președintele tării nu desemnează premierul după bunul plac și în funcție de majoritatea din Parlament rezultată în urma alegerilor, respectându-se astfel voința populației care a votat.

”Desemnarea premierului de către președinte nu este un lucru arbitrar, iar preşedintele nu desemnează după bunul plac, ci trebuie să respecte configuraţia politică a Parlamentului dată de alegeri, așa cum stipulează și Constituția. Formula politică de guvernare și desemnarea prim-ministrului trebuie să aparțină electoratului prin votul acordat în alegeri. ALDE va intra într-o coaliție de guvernare cu o majoritate solidă care va avea capacitatea și voința de a impune un program care să ducă la bunăstarea populației și la un nivel de trai corespunzător, lucru care s-a întâmplat în guvernarea Tăriceanu și în guvernarea Ponta atunci când ALDE a fost parte importantă a guvernării.”, a mai declarat deputatul Viorel Palașcă, președinte ALDE Mehedinți.

Leave a Reply