Hidroserv, obicei de a concedia lideri sindicali

O altă victimă a sistemului creat în interiorul Hidroserv. Un  al doilea lider sindical, într-o perioadă de aproape un an, își pierde locul de muncă, prin abuz, din cadrul Hidroserv Porțile de Fier.

Dacă în cursul lunii decembrie a anului trecut, Nicoleta Gâdea, lider de sindicat în cadrul Hidroserv își pierdea abuziv locul de muncă pentru simplul motiv că nu împărtășea viziunea conducerii societății, iată că, la mai puțin de un an, liderul celui mai puternic sindicat din cadrul aceleași societăți este disponibilizat prin ceea ce pare a fi un alt abuz.

Crisitnel Popescu, cunoscut pentru activitatea sindicală în cadrul SC Hidroserv Porțile de Fier SA și pentru faptul că nu ezita de a da în vileag neregulile din sistem și-a pierdut locul de muncă. Este binecunoscut faptul că în ultima perioadă, în cadrul mai multor conferințe de presă, Cristinel Popescu s-a declarat ferm împotriva disponibilizările puse la cale de conducerea societății.

Criitinel Popescu”Am fost chemat la Comisia de cercetare disciplinară deși aveam contractul suspendat de drept conform Codului Muncii pentru faptul că sunt angajat la sindicat și am fost pontat nemotivat de către șefa mea, Cristina Șeitan. Directorul Radu Nuță abia a așteptat acest lucru și conform proverbului ”pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”, iată că omul pe care de două ori l-am ajutat când a fost șomer, pentru a putea să se reîncadreze, îmi desface contractul de muncă. Am fost chemat pe 5(august) la Comisia disciplinară și, telefonic am aflat de la colegi, pentru că totuși sunt colegi care țin la mine, mai puțin conducerea și m-au anunțat că s-a semnat decizia de disponibilizare a mea.”, a declarat Cristinel Popescu, lider sindical în cadrul Hidroserv Drobeta Tr. Severin.

Din declarațiile lui Cristinel Popescu reiese faptul că disponibilizarea sa este una ilegală motiv pentru care a și depus cel puțin două plângeri penale. Una dintre ele o vizează pe Cristina Șeitan, cea care ar fi pregătit actele care au dus la încetarea contractului de muncă.

”Urmează, după acest lucru, un proces în instanță pentru a-mi recâștiga locul de muncă. În mod cert urmează și procese penale. Deja am depus două plângeri penale. Una împotriva doamnei Cristina Șeitan pentru faptul că m-a pus nemotivat cu toate că avea cunoștință că aveam contractul suspendat printr-o adresă oficială trimisă de sindicat. Interesant este că de fiecare dată când a avut nevoie de mine cât eram salariat sau de câte ori nu mă vedea 5 minute, mă suna imediat…”, a mai declarat liderul de sindicat al Hidroserv, Cristinel Popescu.

Leave a Reply