În atenția șoferilor. Modificări la CODUL RUTIER

Codul rutier a fost modificat printr-o ordonanta a Guvernului, publicata recent in Monitorul Oficial, ce a intrat deja in vigoare.

pitbull_-_politia_rutieraDocumentul introduce noutati privind recoltarea probelor biologice si stabileste ca cei care au permisul anulat pentru o fapta care acum nu mai exista in Codul penal pot obtine un nou permis, informeaza AvocatNet.ro.

In acelasi timp, sunt transpuse in legislatia autohtona reglementarile europene privind utilizarea obligatorie a centurilor de siguranta si a sistemelor de siguranta pentru copii in vehicule.

“Conducatorii de autovehicule si persoanele care ocupa locuri prevazute prin constructie cu centuri sau dispozitive de siguranta omologate trebuie sa le poarte in timpul circulatiei pe drumurile publice”, se mentioneaza in reglementarile inca in vigoare.

Din 28 septembrie, insa, regulile se vor schimba, caci OG nr. 21/2014 instituie noi obligatii pentru soferi. Mai precis, acestia vor trebui, in primul rand, sa-si informeze pasagerii cu privire la obligatia legala de a le purta in timpul circulatiei pe drumurile publice.

Totodata, soferii vor avea obligatia sa se asigure ca, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranta sau sunt transportati numai in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate. sursa realitatea.net

Leave a Reply