Încă 10 milioane de euro în contul familiei Cocoș-Udrea?

Dorin Cocoş ar fi primit 10 milioane de euro pentru sprijinul pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian pentru a obţine despăgubirile de la ANRP, transmite digi24.ro.

elena_udrea___dorin_cocos825_25939700În dosar este pomenit şi numele Elenei Udrea, iar procurorii de caz spun că dacă Alina Bica şi ceilalţi membri ai comisiei nu l-ar fi despăgubit abuziv pe Gheorghe Stelian, banii ar fi ajuns justificat la 9.000 de alte persoane. Sunt doar câteva dintre informaţiile strânse de anchetatori în dosarul în care cer arestarea preventivă a procurorului şef DIICOT. Alina Bica este de mai bine de 3 ore la instanţa supremă, alături de alţi 3 membri ai comisiei.

Informația apare în dosarul DNA, într-una dintre declarațiile luate în acest dosar, în ultima lună, de procurori, potrivit unor surse. Astfel, aproximativ 10 milioane de euro, o parte din prejudiciul total de peste 60 de milioane de euro, ar fi ajuns în diverse forme la omul de afaceri Dorin Cocoș.

Surse apropiate anchetei susțin că și numele fostei soții a acestuia, Elena Udrea, este menționat în acest caz, însă sursele nu au putut preciza în ce context.

În dosar există și mai multe interceptări ce ar constitui în opinia procurilor DNA probe suficiente astfel încât să se obțină arestarea preventivă a celor patru persoane care sunt la această oră în fața instanței, printre ele Alina Bica, procuror-șef al DIICOT.

În referatul pentru propunerea de arestare preventivă se menționează că Alina Bica ar fi pledat intens în ședințele Comisiei ANRP pentru aprobarea raportului de evaluare întocmit de expertul care este acum arestat preventiv. Acesta ar fi triplat valoarea terenului de peste 13.000 de hectare pentru care afaceristul Gheorghe Stelian solicita o despăgubire.

Tot în acest dosar, CSM a avizat arestarea Alinei Bica, procuror şef al DIICOT, după ce, seara trecută, se pronunţase doar pentru reţinere şi arest la domiciliu. În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut pentru 24 de ore pe Lăcrămioara Alexandru şi pe Dragoş Bogdan. Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP din care au făcut parte a acordat o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală, în suprafaţă de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

Citeste mai mult pe digi24.ro

Leave a Reply