Încă o grevă spontană la RAAN Drobeta Tr. Severin

Combinatul Chimic ROMAG-PROD din Drobeta Turnu Severin, sucursală a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), stă pe un butoi de pulbere, scrie gds.ro.

31102014070Peste 500 de salaraţi din tura I şi a III-a refuză să mai muncească din cauza faptului că nu și-au primit salariile și bonurile valorice de mai multe luni. Muncitorii și personalul TESA au declanșat acest protest spontan şi au blocat porțile combinatului.

Această grevă spontană era anunțată încă de ieri dimineața când tot la orele dimineții a mai avut loc o grevă spontană dar mult mai puțin numeroasă ca astăzi. În paralel, angajații Romag Termo au organizat tot joi, la orele 16 o altă manifestare pe strada Crișan din cauza situației regiei.

Surse din interiorul Romag Prod ne-au transmis că un grup de reprezentanți ai salariaților erau programați pentru o întâlnire cu ministrul Energiei Razvan Nicolaescu, acesta aflându-se la Drobeta Tr. Severin și pentru această problemă a RAAN.

RAAN asigură apa grea pentru reactoarele de la Cernavodă, fiind, împreună cu Termo Halânga și mina Husnicioara, legate și în procesul de asigurare a agentului termic pentru locuințele din municipiul Drobeta Turnu Severin. În prezent rezervele de cărbune sunt aproape epuizate.

Leave a Reply