Întrebări pentru DNA în dosarul lui Victor Ponta

Jurnalistul Radu Tudor, cunoscut pentru modul tranșant în care abordează anumite probleme, scrie despre faptul că, după ce a citit comunicatele DNA în dosarul lui Victor Ponta, are mai multe nelămuriri, motiv pentru care adresează câteva întrebări la care să răspundă DNA.

radu-tudorAm citit cu atentie comunicatele DNA de ieri si mi-am adus aminte de primul comunicat in privinta primului ministru. Acolo de vorbea de spalare de bani.

Pentru ca DNA e foarte comunicativ in privinta dosarului Ponta – si e foarte bine – am si eu cateva nelamuriri :

1. Unde este infractiunea neplatirii unor evetuale taxe, daca ANAF trimite anual sute de mii de somatii de plata cetatenilor romani cu sume pe care aceasta institutie nefericita le descopera dupa 6,7 sau 8 ani? Nici macar o contraventie nu este stabilita pentru astfel de taxe scormonite in trecutul contribuabilului
2. Pentru o presupusa evaziune de 11.000 euro se pune sechestru pe un apartament de 10 ori mai scump? Nu era mai simplu si mai corect sa indisponibilizeze aceasta suma dintr-un cont al premierului? Pina la existenta unei decizii a justitiei.
3. Cea mai importanta chestiune : spalarea de bani. Aceasta acuzatie a fost adusa in primul comunicat al DNA. Definitia spalarii e simpla : bani negri bagati intr-un circuit ilegal pentru a fi albiti. Intreb : care sunt banii negri in cazul Ponta? De unde vin ei? Cand si cum au fost introdusi de avocatul Ponta? Prin ce schema au fost spalati? Ce suma a rezultat in urma spalarii si unde sunt evidentiati in conturile premierului?
Pentru credibilitatea acuzatiilor, ar fi foarte bine ca DNA sa raspunda acestor intrebari. Sursa radu-tudor.ro

Leave a Reply