Învățământ obligatoriu de la vârsta de 3 ani?

Învăţământul obligatoriu de la vârsta de 3 ani ar putea fi implementat în România din anul şcolar 2018-2019, a estimat joi, la Suceava, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

invatamant-obligatoriu-de-la-varsta-de-3-ani-planurile-ministrului-educatiei-incepand-cu-2018-18491193“Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo”, a afirmat Pricopie.

Ministrul Educaţiei Naţionale, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar.

“Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani“, a spus Remus Pricopie. sursa jurnalul.ro