Johannis: A fost un vot puternic și foarte clar. Îi asigur pe toți că l-am înțeles

Rezultatul alegerilor prezidențiale și alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României a primit undă verde de la Curtea Constituțională, aceeași Curte Constituțională care l-a menținut pe Traian Băsescu la Cotroceni după referendumul din 2012. 

johannis2111Klaus Iohannis a primit din mana presedintelui Augustin Zegrean, hotararea Curtii Constitutionale in care magistratii au validat rezultatele alegerilor din 16 noiembrie. In fata judecatorilor si a colegilor din partid, a multumit electoratului, trasnmite Pro Tv.

Klaus Iohannis: “A fost un vot puternic si foarte clar. Ii asigur pe toti ca l-am inteles.

Iohannis a spus ca legea fundamentala ar trebui revizuita si va avea grija ca ea sa fie respectata. Invitat la eveniment de judecatorii Curtii Constitutionale, Traian Basescu l-a avertizat pe Iohannis ca nu se va putea tine intotdeauna de acest angajament.

Traian Basescu: “Exista in societatea romana germenii pasului inapoi si uneori trebuie sa fortezi la limita constitutia pentru a i te opune.

Si a avut pentru presedintele ales si un mesaj personal.

Traian Basescu: “N-as fi vrut ca la sfarsitul mandatului meu stanga sa domine toate instutiile statului.

La putin timp dupa, guvernul Statelor Unite a transmis ca il felicita pe Iohannis ca a castigat si pe romani ca au mers la vot in numar atat de mare.

Pe 21 decembrie, expira mandatul lui Traian Basescu in fruntea tarii. In acceasi zi, Klaus Iohannis va depune juramantul de investire in functia de presedinte al Romaniei.

Iohannis catre Basescu: “Vreau sa conectez presedintele Romaniei la Constitutie” Sinteza declaratiilor presedintelui ales, Klaus Iohannis. 

– “Domnule presedinte al Romaniei, domnule presedinte al Curtii Constitutionale. Multumesc dumneavoastra, Curtii Constitutionale pentru celeritatea judecarii acestei spete importante nu doar pentru mine, ci si pentru Romania. Multumesc de asemenea, membrilor BEC pentru gestionarea foarte buna a procesului electoral. Multumesc inca o data aici cetatenilor Romaniei care au votat pe 2 si pe 16 noiembrie si evident in mod deosebit pe cei care m-au votat pe mine. A fost un vot puternic si foarte clar. Ii asigur pe toti ca l-am inteles. Este acesta desigur un moment festiv, dar in acelasi timp vreau sa remarc ca acum dupa 25 de ani de la Revolutia romana se incheie o etapa. Si romanii prin votul lor au spus foarte clar: stop si de la capat. Viziunea mea pe care am prezentat-o s-a impletit in mod fericit cu asteptarile romanilor. Privesc cu toata raspunderea drumul greu care ne asteapta, la capatul caruia se afla Romania prospera si puternica. Le spun romanilor inca o data, azi, aici, cu ocazia validarii rezultului alegerilor: ca se poate construi o Romanie prospera si puternica. Nu se poate nici de azi pe maine, nici peste noapte, vom construi Romania lucrului bine facut in timp, pas cu pas. Avem o Constitutie, este sigur nevoie de revizuirea sa din diferite motive pe care nu vreau sa le enumar acum, dar se impun anumite modificari. Dincolo de aceste lucruri vreau sa va spun cu toata fermitatea ca voi fi presedintele care respecta Constitutia in litera si spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut sa spun cand m-am prezentat in fata electoratului cu afirmatia “vreau sa conectez presedintele Romaniei la Constitutie”. Domnule presedinte al Romaniei va multumesc!

Citește mai mult pe stirileprotv.ro

Leave a Reply