Koveși a PLAGIATdoar 4% și rămâne cu titlul de doctor

Nebunia generată de plagiatul doamnei Kovesi a fost și mai alimentată de bâlbele CNATDCU în privința lucrării de doctorat a șefei DNA. Cu toate că CNATDCU a decis că deși a plagiat, Laura Codruța Kovesi rămâne cu titlul de doctor întrucât numărul de cuvinte copiate a fost în proporție de doar 4%

codruta kovesiPotrivit evz.ro, Consiliul general al CNATDCU a decis că Laura Codruta Kovesi „a plagiat în lucrarea sa de doctorat, dar a stabilit că nu îi va fi retras titlul de doctor șefei DNA pe motiv că a plagiat doar 4% din lucrare sa, reprezentând 20 de pagini din cele 444 ale lucrării”. Așadar, Consiliul CNATDCU a decis cu 33 voturi „pentru” și o singură abținere menținerea titlului de doctor pentru Laura Codruța Kovesi.

Raportul privind plagiatul lucrării de doctorat a Laura Kovesi a fost realizat de Comisia de specialitate formată în cadrul CNATDCU alcătuită din prof.univ.dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universității „Robert Schumann” din Strasbourg (Franța), prof.univ.dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universități din Rennes 1 (Franța), și prof.univ.dr. Radu Chiriță, de la Facultatea de Drept a Universități „Babeș- Bolyai” din Cluj-Napoca. Ulterior, acest Raport a fost transmis Comisiei de Științe juridice a CNATDCU (formată din șapte membri) care nu a formulat obiecțiuni la acesta, trimițând Raportul către președintele Consiliului general CNATDCU, organism care prin vot a decis să mențină titlul de doctor al Laurei Kovesi.

Astfel, cu toate că este vorba de un plagiat, fiind vorba de tocmai ”stăpâna cătușelor” din România, membrii CNATDCU s-au arătat indulgenți cu doamna Kovesi și au lăsat-o să își păstreze titlul de doctor. După anunțul public al deciziei, reacțiile nu au întârziat să apară. Încă o dată, s-a dovedit că în România funcționează dubla măsură. Păcat!

Leave a Reply