Legea taxării marilor averi în dezbatere publică

Liderii UNPR au anunțat, marți, că vor introduce în dezbatere publică Legea taxării marilor averi, aceasta fiind  prezentată ca o taxă de solidaritate necesară pentru a se investi în consum, scrie dcnews.ro.

 ”Legea a mai fost discutată şi a fost respinsă la doar două voturi diferenţă”, a declarat Gabriel Oprea. “Această lege este prinsă în protocolul coaliţiei (…) Până la sfârşitul anului, această lege se va aplica şi va aduce statului român nouă miliarde de euro pentru pensionari”, declara Gabriel Oprea, în 2011, când făcea parte din guvernul PDL.

Eugen-Nicolicea-2049Eugen Nicolicea a precizat că taxa va fi de 1% pentru cei care au averi de peste 450.000 de euro – persoane fizice – și pentru cei care dețin un bun – “automobil de lux, elicopter” – de peste 50.000 euro.

“Avem majoritatea necesară adoptării acestei legi în Parlament. Va fi o taxă de solidaritate pe averile mai mari de 450.000 de euro”, a declarat vicepreşedintele UNPR Eugen Nicolicea.

La rândul său, secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat că taxarea marilor averi poate asigura resurse financiare pentru creşterea salariilor şi pensiilor.

Sursa dcnews.ro

Leave a Reply