Liviu Dragnea despre situația aleșilor migratori

Inițiatorul Ordonanței 55/2014 privind migrația aleșilor locali și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a declarat joi că primarii care au schimbat formațiunea politică “nu au ce să pățească”, referindu-se la decizia Curții Constituționale privind Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014, conform stiripesurse.ro.

dragnea liviuDragnea a fost întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu primarii care au schimbat formațiunea politică. “Așteptăm. În mod normal, nu au ce să pățească, pentru că nu se poate aplica retroactiv. Așteptăm motivarea Curții și în funcție de asta vom acționa”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis miercuri că Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali este neconstituțională.

Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmează să reglementeze prin legea de respingere măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curții.

CCR a admis miercuri obiecția de neconstituționalitate formulată de parlamentarii PNL și PDL și a constatat că sunt neconstituționale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali.

Sursa stiripesurse.ro

Leave a Reply