Locurile de cazare la cămin negociate inclusiv pe facebook

Locurile în căminele facultăţilor din România se negociază pe Facebook. Unii dintre cei care le primesc pe merit preferă să le vândă la negru pentru câteva sute de euro. În funcţie de confort, studenţii care n-au prins loc, dar totuşi vor să stea în cămin spun că plătesc între 300 şi 650 de euro pentru o cameră, scrie digi24.ro

locuri caminStudenții susţin că cele mai ieftine locuri se găsesc în căminele Facultăţii de Electronică, din complexul Leu, București. Oficial, locurile se împart studenţilor în funcţie de mediile de la admitere sau de la finalul anului. Mulţi dintre căminişti aleg însă să-şi vândă locul, la o bursă imobiliară care funcţionează pe reţelele de socializare.

Înregistrare cu camera ascunsă:

– Își dau anunț cei care vând.

– Aveți idee la ce prețuri se vând?

– Știu că anul trecut era 300 de euro un loc.

De multe ori, administratorii nici nu ştiu că în cămine locuiesc alţi studenţi decât cei cărora le-au fost repartizate locuri.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Student: Am avut în anul I pe cineva care venise printr-o înțelegere în cameră. Nu știu dacă administrația știa chestia asta, cred că nu știa. Ea îmi tot zicea de o altă persoană care stătea în camera mea, iar eu eram: Cine e ăla?

În Regie, cel mai mare complex de cămine din ţară, funcţionează încă vechea metodă a cumpărării locului de la administrator. O cameră confortabilă, cu baie proprie, costă până la 500 – 600 de euro. Doar şpaga pentru administrator, după cum spun studenţii din anii terminali.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Student: Te sfătuiesc să te duci în P18, aia de acolo știu că face manevre. Aia și cea din P17 e la Energetică. M-au ajutat și pe mine. Ea tot mai face niște manevre.

Student: Fii atentă! Faci cum îți zic eu ca să fie bine. Te duci la Facultate. Intri în Facultate, la secretariat. Intri acolo și spui: Îmi cer scuze că vă deranjez, o caut pe …. Am auzit că este șefă de cămin în P4 și îi spui în felul următor: Eu sunt sora și aș vrea să știm sigur dacă prinde cămin sau nu pentru că nu știm sigur dacă intră la buget. Unde m-aș putea interesa, să știu ce-i spun mamei acasă?

Ok! Mă ajută ea?

Da, am vorbit cu ea, i-am spus despre ce e vorba!

Reprezentanţii Facultăţii de Electronică au refuzat să comenteze. Conducerea Facultății de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice spune că încearcă să ţină situaţia sub control.

Citește mai mult pe digi24.ro

Leave a Reply