Lucrări din fonduri europene în Mehedinți

Gospodăriile din comuna mehedințeană Breznița de Ocol vor benefica de servicii de apă canal, urmare a unui proiect finanțat din fonduri europene. După o perioadă bună de așteptare, iată că până în primăvara anului viitor, circa 2.000 de locuitori vor beneficia de această mare investiție, a cărei valoare se ridică la 3 milioane 200 euro cu tva, informează Consiliul județean prin intermediul paginii de facebook.

catalin draghiciPrimarul comunei Breznița Ocol, Cătălin Drăghici, a declarat că aceste utilități sunt așteptate de foarte mulți ani de locuitorii comunei. Acesta a mai spus că vor fi chiar și racordări gratuite la rețeaua de apă și la canalizare.

”Este un proiect așteptat de foarte mulți ani de către locuitorii comunei noastre. Din discuțiile purtate cu constructorul, lucrarea se află în acest moment undeva la 70 la sută executată. Termenul de executare este data de 13 ianuarie 2016. Sper că ne vom încadra în acest termen. Pentru mine este o mare mulțumire, atât ca primar, cât și ca cetățean al acestei comune. În acest proiect vom avea aproximativ 830 de racorduri gratuite care vor cuprinde legarea la apă, la canal, inclusiv apometrele vor fi montate gratuit de către firma parteneră în acest proiect și care va administra mai departe acest serviciu de apă canal.”, a declarat Dumitru Drăghici, primarul comunei Breznița de Ocol.

chirila alin cjMai multe detalii despre acest proiect au fost prezentate de Alin Chirilă, director executiv adjunct în cadrul Consiliului Județean Mehedinți, acesta fiind prezent la locul lucrărilor.

”Acest proiect a făcut parte din aglomerarea Severin-Breznița Ocol-Șimian, după care, licitația fiind nereușită, s-a lotizat pentru a putea intra în termenele finanțatorului. Contractul de lucrări de la Breznita Ocol + Magheru are o valoare de 11 774 857,03lei, bani care vor finanța lucrări apa potabilă în Breznita Ocol – 11,67 km, în Magheru – 7,96 km iar la canalizare pentru Breznita Ocol vor fi realizați 8,95 km  și în Magheru – 7,35 km.” a declarat Alin Chirilă, director executiv adjunct din cadrul CJ Mehedinți

Leave a Reply