Mănăstire: Cioloș este un băiat de mingi în comparație cu Ponta…

Un editorial marca Silviu Mănăstire, postat pe site-ul PSnews.ro, îl ca subiect principal pe actualul ”primul-ministru”, Dacian Cioloș, despre activitatea căruia nu are cuvinte de laudă. 

Silviu Mănăstire e binecunoscut pentru stilul în care abordează anumite subiecte, în materialul publicat în 21 ianuarie 2016, Dacian Cioloș fiind personajul care intră în colimator. De asemenea, omul de presă trage câteva concluzii dureroase pentru președintele Klaus Iohannis.

manastire silviuCioloș a început să-l imite pe V. Ponta, ne prostește în față ca un veritabil politician de Dâmbovița

Sa incepem cu stirea proasta: luna de miere a lui Dacian Cioloș care, intre noi fie vorba, a durat 8 saptamâni si ceva (fara Sărbători ca sa fim corecți) s-a încheiat. Tinerii frumoși si deștepți au ieșit in strada, imi aduc aminte si acum defilarea lor prin fata studioului B1 TV, pentru ca in final sa se aleagă praful de revolta lor entuziasta. Recunosc ca sunt un pesimist inca (in)curabil, dar in momentele acelea era imposibil sa nu simți o energie pozitivă a schimbării.

Ca in experimentele de laborator, acel entuziast s-a topit in marasmul de zi cu zi. Unde este energia acelor zile bine potențate, spun unii, de „băieții cu ochi albaștri” care ghidonează Internetul si retelele de socializare? Ca orice realitate ficțională – ca asta de fapt sunt rețelele sociale – ea s-a destrămat repede.

Așadar, Guvernul Cioloș a cam micționat, ca sa zicem asa, intelectual pe dorințele tinerilor frumoși si deștepți. Noua putere instaurata, clamează Cioloș, este una nepartinica, asa-zis tehnocrata, si oarecum deasupra societății, pentru ca, in esenta, acest Guvern nu reprezintă voința poporului. Cioloș a fost corect si a recunoscut ca nu are legimitatea votului. …..

A doua stire proasta este ca, toate indiciile arata asta, Guvernul Cioloș este prizonierul PSD si a lui Liviu Dragnea despre care tânărul Dacian din Pericei – Salaj zicea deunăzi ca ii este prieten si ca are încredere in el. Printre altele premierul zicea ca si Ponta i-ar fi prieten, dar si Vasile Dincu. Cam suspecta aplecarea premierului tehnocrat pentru atatea prietenii politice. Dincu e de departe mai onorabil decat Ponta si Dragnea. Eu stiam ca tehnocratii sunt extreme de “deontologi” si nu stau la masa cu penali. Ciolos demonstreaza ca povestea cu ardelenii seriosi e o gluma, mai degraba Ciolos arata a dambovitean sadea si vrea sa fie “pe prietenie cu toata lumea” pe principiul stramosesc “sa fie bine, ca sa nu fie rau”. La acest capitol intra si promovarile in guvern ale oamenilor PSD si PNL vopsiti in tehnocrati. Ma mai irita, in context, si faptul ca Dacian Ciolos ne ia de prosti la gramada (in sens peiorativ de data asta) in sensul ca face diverse numiri politice in functii si se asteapta apoi ca lumea sa creada ca este independent politic.

In consecinta Cioloș aplica intru-totul directivele din sediul PSD de pe Kiseleff. Ultima lovitura este respingerea ordonantei pentru votul primarilor din doua tururi. Ciolos pretinde ca nu e democratic sa modifice legea care specifica alegerea dintr-un singur tur de scrutin; dar democratia de manual zice ca mai multe tururi de alegeri inseamna mai multa reprezentativitate, mai multe filtre electorale, inseamna mai multa democratie. Ciolos putea spune, de exemplu, pe buna dreptate, ca legea a fost votata la intelegere intre PSD si PNL, o intelegere odioasa de altfel, si ca nu are de gand sa modifice vointa partidelor. Argumenatia lui Ciolos cu “democratia” si cu “independenta” sa politica nu sta in picioare. E o minciuna! Dupa ce te-ai tavalit politic in patul compromisului in nenumarate randuri (cu vechiul PDL, cu PSD si PNL inca din 2008) nu mai poti pretinde virginitate. Ciolos asemenea lui Boc spera insa sa ne prosteasca cu fata sa de baiat din Ardeal, preocupat si relativ agitat, beneficiind inca de sondaje bune. Insa “winter is coming” mister Ciolos, iar luna de miere s-a terminat! Dupa ce am inghitit timp de 4 ani “prosteala” si “cardeala” lui Victor Ponta, care mințea cum respira si modifica realitatea in timp real de parca era Houdini, acest Dacian Ciolos este extrem de usor de intuit. Omul practic nu stie minți convingator.
cand vine vorba de aburit presa si opinia publica. De aceea este ințelept ca Ciolos sa taca mai mult, sa minta mai putin, daca se poate in somn, pentru ca fața il tradeaza. Face niște grimase ciudate când aberează! Un sfat: Pentru a-l ajunge pe Ponta in materie de disimulare, dl Ciolos, trebuie sa mai exersați la oglinda.

 

Citește mai mult pe PSnews.ro

Leave a Reply