Mare fast la Drobeta cu ocazia vizitei lui Carol al II-lea

Regele Carol al II-lea, însoţit de principele moştenitor Mihai, a fost prezent la Turnu Severin în data de 8 mai 1939, ocazie cu care a participat la o serie de manifestări organizate cu mare fast de municipalitate, scrie adevarul.ro.
carol al II-lea la DrobetaSe împlineau atunci 73 de ani de când primul rege al României a păşit prima oară pe pământ românesc, aici la Turnu Severin.
Toată suflarea Mehedinţiului, dar şi locuitori din zonele învecinate au ţinut să fie prezenţi la vizita regală în oraşul unde la data de 8 mai 1866 principele Carol de Hohenzollern păşea pentru prima oară pe pământ românesc.
„Pe străzile principale de la gară spre catedrală, apoi la monumentul eroilor şi până de vale în port, se înşiruie, se aliniază să-şi caute locurile, numeroase delegaţii din toate satele şi cătunele româneşti, din toate comunele şi judeţele. Strălucesc aurii, roşii, albe şi înflorate, frumoasele noastre costume naţionale, purtate cu atâta mândrie de fete cu ochi şăgalnici şi de flăcăi chipeşi şi drepţi , ca brazii(…)”, relata corespondentul din Turnu Severin al ziarului „Universul”, Emanoil Lega.

Sursa adevarul.ro

Leave a Reply