Mari frământări pe viitorul nume rezultat din fuziunea PNL-PD

Foarte multe frământări în ceea ce priveşte alianţa/fuziunea PNL-PD din partea celor implicaţi  în acest demers dar şi din partea miilor de membri ai acestor partide. Ideea de fuziune nelinişteşte susţinătorii Partidului Naţional Liberal mai ales în ceea ce priveşte schimbarea numelui partidului.

pnl-pdPresiunile împotriva schimbării numelui sunt atât de mari încât democraţii se arată dispuşi să accepte o fuziune a celor două partide sub demunirea PNL, singura problemă a acestora fiind cea electorală.

Democraţii ar putea accepta ca noul partid care ar rezulta din fuziunea PDL cu PNL să se numească PNL, au declarat, luni 2 iunie 2014, pentru MEDIAFAX surse din PDL, menţionând că toată lumea ar dori cât mai repede fuziunea, dar piedicile sunt legate de vacanţa judecătorescă.

“Există un entuziasm pentru această fuziune, toată lumea este de acord cu fuziunea şi cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnică. Fuziunea înseamnă judecătorii, vacanţă judecătorescă. Voinţă politică există, restul ţine de piedici care exced cadrul partidului”, au precizat sursele citate.

În ceea ce priveşte denumirea noului partid care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL, democrat-liberalii ar fi deschişi în a prelua numele de PNL. Noi (cei de la centru-n.r.) nu avem nicio problemă în a prelua numele de PNL, rămâne de văzut în teritoriu cum se armonizează lucrurile”, au mai spus sursele citate.

Unii democrat-liberali se tem că entuziasmul lor pentru fuziune ar putea fi umbrit de factori externi, cum ar fi ca nemulţumirile care s-ar putea ivi în teritoriu în cazul în care noul partid s-ar numi PNL să fie speculate de Traian Băsescu şi să profite PMP.

“Un alt lucru care ar putea apărea ar fi să nu existe timp suficient pentru a informa electoratul că viitorul PNL rezultat din fuziune este PDL cu PNL”, au adăugat sursele citate. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, după şedinţa Colegiului Director al PDL că ultimul lucru care îl preocupă este numele partidului care ar rezulta după fuziunea PDL cu PNL.

Leave a Reply