Medicamente ieftine, cu acelaşi efect ca cele scumpe promovate de farmacii

Fiecare medicament scump de pe piaţă are şi o alternativă mai ieftină, care are exact acelaşi efect, subliniază reprezentanţii producătorilor de medicamente. Spre exemplu, Nurofenul, varianta mai scumpă, poate fi înlocuit în orice moment cu Ibuprofenul, medicament care este de patru ori mai ieftin, informează adevarul.ro.
pastileConcret, în momentul în care ajung la farmacie şi cer o cutie de Nurofen, românii sunt obligaţi să scoată din buzunar peste 40 de lei pentru a achiziţiona 24 de pastile. Asta în condiţiile în care o cutie de Ibuprofen costă, în farmaciile de lanţ, aproximativ 10 lei.
Specialiştii arată că, de fapt, substanţa activă este aceeaşi. Doza este şi ea aceeaşi, însă, de cele mai multe ori, pacientul este pus în situaţia de a cumpăra produsul cel mai scump. Cu toate acestea, farmaciştii au obligaţia să îi prezinte bolnavului şi varianta mai ieftină, astfel încât acesta să se poată orienta şi să opteze pentru ceea ce îi permite buzunarul.
„Promovăm şi vrem să avem acces la medicamente generice, dar cu condiţia ca ele să aparţină unor producători de medicamente care să fie cunoscuţi şi care să facă parte dintr-o asociaţie. Astfel, avem garanţia calităţii. Atâta timp cât există posibilitatea ca tratamentul să coste mai puţin, dar să fie la fel de eficient, nu avem nimic împotriva lor”, a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP).
  • Nurofen, 24 de comprimate, 45 lei – Ibuprofen, 20 de comprimate, 10 lei
  • Nospa, 15 lei – Drotaverin clorhidrat, 7 lei
  • Panadol, 5 lei – Paracetamol, 7 lei
  • Biseptol, 18 lei – Cotrimaxazole, 3 lei
  • Klacid, 36 lei – Claritromicină, 25 de lei
  • Voltaren, 27 lei – Diclofenac, 15 lei
  • Fastum gel, 47 lei – Ketoprofen, 13 lei
Citeste mai mult pe adevarul.ro

Leave a Reply