Meleșcanu despre spusele lui Traian Băsescu

Fostul director SIE a explicat marți într-o declarație de presă cum a fost informat de fapt Traian Băsescu. Afirmațiile sale răstoarnă total afirmațiile lui Traian Băsescu privind faptul că președintele nu a mai colaborat cu directorul SIE ci direct cu ofițerii fără știrea lui, scrie stiripesurse.ro.

melescanu“La întrebările și cererile lui Traian Băsescu, răspunsul nu a fost al meu ci al instituției. Ofițerii să facă informări fără știrea directorului serviciului reprezintă o dublă încălcare a legii. Serviciul nu s-ar compromite cu asemenea practici. Ofițerii de informații m-au informat, au primit aprobarea mea și mandatul meu să îl informeze pe președinte.

Sunt profund dezamăgit, după 10 ani în care serviciile au sprijinit total România.”, a spus Teodor Meleșcanu, acuzându-l pe Traian Băsescu de un joc politic făcut din dorința de a susține un anumit candidat la președintie.

Candidatul independent la președinția României, Teodor Meleșcanu, este de părere că ceea ce a făcut Băsescu în cadrul emisiunii din 13 octombrie  va afecta imaginea României în plan internațional și că este ilegal să faci publice informații obținute de la servicii în cazul în care ai o demnitate publică ca în cazul președintelui.

“Singura chestiune care va trebui clarificată legal este că președintele a afirmat că are copii după documente transmise de SIE, lucru care este interzis. Documentele transmise de SIE se consultă de către beneficiarii politici și se restituie după consultare. Este interzisă multiplicarea și deconspirarea lor. SIE ar trebui să ceară niște clarificări.

În mod sigur, situația afectează imaginea României în plan extern. Orice deconspirare a unui ofițer acoperit care a participat la anumite activități determină, din partea serviciilor partenere, o reconsiderare a tuturor acestor cazuri”, a mai spus Meleșcanu.

Leave a Reply