Mită electorală cu gust de… lapte?

În timp ce la Mehedinți, reprezentanții ACL acuză PSD că ar da mită electorală sub forma unor plase cu zahăr, ulei și ciorapi pentru votul în favoarea lui Victor Ponta, mai multi membri ACL au fost surprinși în timp ce împărțeau căciuli și alte materiale electorare în diferite zone din județul Prahova și din țară.

plase johannisLiderii celor doua partide au decis ca obiectele vestimentare sunt alegerea cea mai potrivita, mai ales ca in 2009, gecile oferite de Traian Basescu i-au adus acestuia victoria. Astfel, mii de caciuli albastre, pixuri, calendare, agende si sacosele aparent “inofensive” au fost distribuite in teritoriu, cu disperarea specifica ultimei sute de metri.

Cadourile, care depasesc valoarea legal admisa de 10 lei, sunt doar o parte din “micile atentii” pe care sustinatorii lui Iohannis le-au pregatit pentru oameni.

Mita electorala cu gust de… lapte

In jumatatea portocalie a aliantei, castigatoarele locului in sacose au fost desemnate laptele si produsele alimentare! Potrivit unor surse apropiate PDL, Roberta Anastase a pus la punct, cu multa atentie (dar nu suficienta), toate detaliile impartirii plaselor ilegale, urmand ca zilele urmatoare acestea sa fie livrate in zonele in care “se cere”.

Tinand seama de ilegalitatea acestor obiceiuri, de informatiile pe care le-am primit dinspre Politie, dar si pentru ca mai e putin pana la alegeri si disperarea staff-ului de campanie ACL e uriasa, s-ar putea sa asistam la ceva… dosare penale

Potrivit informatiilor primite, cu putin timp in urma, pe surse, mita electorala sub forma de alimente pe care PDL Prahova o distribuie in judet se “fabrica” in depozitul celebrei familii Cord, din Campina. Fiul sotilor Cord este cel care coordoneaza operatiunea “spaga pentru Iohannis”, el fiind seful PDL in Colegiul 2.

Familia Cord ocupă locul 346 în “Top 500”, averea lor fiind estimată la 18-19 milioane euro. De-a lungul timpului, afacerile acestor doi campineni au reprezentat subiect de discutii in presa locala.

sursa ph-online.ro

Leave a Reply