Mitul super-primarului de Sibiu spulberat de dezvăluirile lui Victor Ponta

Miercuri seara, în a doua dezbatere prezidențială, organizată pe un teren vizibil favorabil lui Klaus Iohannis, Victor Ponta i-a pus o întrebare la care acesta n-a avut nici un răspuns, ba mai mult de atât, Iohannis părea aproape să facă o criză de nervi, scrie psnews.ro.

KLAUS JOHANNIS - SIBIU - CONFERINTAEste vorba de întrebarea referitoare la retrocedarea, în Sibiu, doar a clădirilor care aparțin în prezent bisericii de care aparține domnul Iohannis, dar și forumului germanilor din Sibiu.

Conform spuselor lui Victor Ponta, au existat 1976 de cereri de retrocedare. Majoritatea, nesoluționate. În schimb, s-au retrocedat, către Biserica Evanghelica și Forumul Democrat condus la acea vreme de Klaus Johannis.

Lista clădirilor retrocedate în Sibiu care au ajuns fie la Biserica Evanghelică, fie la Forumul German, prezentată de Victor Ponta, cuprinde:

  1. Muzeul National Brukenthal;
  2. Liceul Teoretic Brukenthal;
  3. Palatul Copiilor;
  4. Spitalul de Pneumoftiziologie;
  5. Liceul de Arta;
  6. Sediul directiei Sibiu a Arhivelor Nationale;
  7. Clubul Sportiv Scolar Soimii Sibiului;
  8. Complexul de servicii comunitare “Prichindelul”;
  9. Caminul de Batrani din strada George Cosbuc;
  10. Cladiri din complexul Muzeal Astra.

”Domnul primar a soluționat doar 164 de cereri, toate pentru Biserica Evanghelica și Forumul german. Restul, din 1976 de cereri, încă nesoluționate!”, a precizat Ponta.

În fata acestui atac, Iohannis s-a enervat și a încercat, ca de obicei în această emisiune, să nu raspundă absolut deloc.

Iată pasajul din emisiune:

Klaus Iohannis: Mi se pare revoltător că dacă acum câțiva ani politicienii corupți se ocupau de retrocedări de câteva zeci de hectare, acum avem un foarte mare scandal în care e cercetat dl Hrebenciuc, în care a fost citat un foarte apropiat politician al dl Ponta, un domn Sârbu, acești domni au pregătit retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare în timp ce omul simplu nu își poate lua inapoi un hectar…

Victor Ponta: Așteptam să îmi spuneți lucrul ăsta. Să vă spun cum se face lucrul bine făcut la Sibiu (prezintă statisitici cu retrocedări). S-a retrocedat către Biserica Evanghelica: Biserica Brukenthal, Palatul Copiilor, Forumul germanilor are multe alte clădiri. Din 1976 cereri de retrocedare ați rezolvat 174 în doar patru ani.

Klaus Iohannis: Vă spun în față că ați mințit grosolan. E un atac la reputația mea de primar și de politician.

Aceste retrocedari au fost făcute pentru că acele entități au dreptul să le primească. Agenția care s-a ocupat de acea retrocedare e în subordinea dvs, nu primarul e responsabil. Aceste retrocedari au fost făcute de statul roman

Mințiți, încercați să mă enervați, să mă jigniți

Victor Ponta: Muzeu, liceu… dacă dl Iohannis spune că este bine…

sursa psnews.ro

Leave a Reply