Moise Guran: Ponta le-a pus liberalilor o castană fierbinte în palmă

Într-un material postat, vineri, 20 februarie 2015, pe blogul personal, Moise Guran apreciază ca fiind “Trist că politicienii, indiferent de partid, nu prea reuşesc niciodată să-şi depăşească condiţia de cocoşi de ring, iar în unele situaţii devin mai penibili decât o curcă ce se dă cocoş”.

moise_guran_32241300Potrivit jurnalistului, “despre modificările planificate în noul cod fiscal se cam ştie, de prin toamnă”, iar faptul că cei din opoziţie par acum a fi dat în bâlbâială, nu la fac deloc cinste.

“Şi nici pe noi, ceilalţi, nu ne ajută pentru că, e clar, aceste măsuri nu vor fi implementate într-o singură guvernare şi, deci, trebuie asumate de toată lumea”, susține Moise Guran.

“Este foarte adevărat faptul că Ponta le-a pus o castană fierbinte, în palmă, celor de la PNL şi că noile Coduri fiscale şi de procedură fiscală, publicate deja pe site-ul ministerului de Finanţe, vor ajunge în Parlament la începutul lunii aprilie. Pentru cei de la PNL, va fi aproape imposibil să dea un vot împotriva relaxării fiscale, fără să-şi piardă complet credibilitatea ca partid de dreapta.

Este foarte important ca politicienii noştri să-şi asume, sau să nu îşi asume aceste măsuri de relaxare fiscală, sau altele, aşa cum vor ieşi ele din dezbaterea parlamentară. Dar să o facă cu argumente competente, iar nu cu vocalize. Ştiţi, dincolo de lupta de cocoşi, politica are, totuşi, drept scop guvernarea ţării, iar show-ul nu este de pe Facebook sau de la televizor. Acum se va vedea cine are şi cine nu are specialişti, cine ştie şi cine nu ştie despre ce este vorba în economia reală şi, cel mai important, se va vedea cine are curaj şi cine nu are curaj să îşi asume o guvernare liberală.
Nu vă faceţi impresii, indiferent cât va plânge Ponta pe umărul asistaţilor social, măsurile propuse de ministrul său de Finanţe sunt pur liberale. Asta îi încurcă de fapt şi pe liberali”, conchide Moise Guran.

În replică la măsurile Noului Cod Fiscal propuse de Guvernul condus de Victor Ponta,  prim-vicepreședinte al liberalilor și premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, în cadrul discursului ținut la reuniunea de prezentare a politicilor publice ale PNL în domeniul economiei, organizată la Athenee Palace Hilton, că măsurile prevăzute în noul Cod Fiscal sunt “riscante, nechibzuite” şi “nu au alt scop decât de a “pârjoli terenul în faţa adversarului politic”.

Sursa DCnews.ro

Leave a Reply