Monica Macovei deranjată de spusele lui Klaus Johannis

În urma ședinței CSM, unde Klaus Johannis a lansat o serie de mesaje cu privire la mersul justiției în România, cele spuse de președintele României nu au fost pe placul tocmai acelor care l-au susținut în turul al doilea de la alegerile prezidențiale, una din acestea find autoproclamata ”fondatoare” a justiției din epoca Băsescu, Monica Macovei.

PSnews aduce aminte despre scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis, prin care Macovei îi cerea acestuia, printre altele, să nu promulge legea graţierii şi amnistiei, să nu efectueze graţieri individuale „decât pentru oameni aflaţi în nevoie”, să organizeze, dacă va ajunge preşedinte, un referendum naţional în 2015 pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor, miniştrilor şi a preşedintelui, să garanteze, în privinţa politicii externe, păstrarea direcţiei României către vest, continuarea procesului de integrare în UE prin aderarea României la spaţiul Schengen, să respecte independenţa justiţiei.

Totuși, după ce Klaus Iohannis a participat la ședința CSM de astăzi, unde a lansat și o serie de propuneri revoluționare, șeful statului și-a pierdut susținerea Monicăi Macovei. Aceasta din urmă l-a asemănat pe Președinte cu politicienii anchetați penal, iar cu privire la propunerea că unii din șefii Parchetelor să devină membrii ai CSAT, europarlamentarul a respins categoric o astfel de propunere.

macovei_tokes_antiromani”Sunt surprinsă și am întrebări despre cum vede președintele Iohannis mersul Justiției. Seamănă cu ce ne spune PSD. El spune să o lăsăm mai moale.

Unu, teama ca justiția să devină o supra putere eu nu o înteleg. Ai spune, de fapt, mai las-o mai moale cu anchetele. Mi-e teamă să nu fie „nu mai anchetați”, poate nu e așa, dar nu e rău să atragem atenția publică acestui lucru, e modul în care eu interpretez acum, adică să nu ancheteze parlamentari și miniștri.

Și doi, cealaltă afirmație a fost cu scurgerile în presa cu dosare. Parcă îi aud pe toți politicienii cercetați cum se plângeau de asta. E firesc ca oamenii să știe ce politicieni sunt anchetați, ca oamenii să știe care sunt corupții din clasa politică.

În Polonia cand a fost anchetat ministrul justitiei pentru coruptie s-a dus toata presa, la fel s-a intamplat cu directorul postei in germania. Sunt momente in care presa si publicul trebuie sa fie informati”, a precizat Monica Macovei la B1.

Citește mai mult pe PSnews.ro

Leave a Reply