„Motivul pentru care am fost descalificaţi este că ne-am născut în România!“

Scandal la Europenele de kaiac canoe. Românii, descalificaţi după ce au cucerit argintul la canoe patru: “Când eşti român, eşti marginalizat”.

final-euro-c4România a cucerit sâmbătă o medalie de ARGINT în prima zi a finalelor la Campionatele Europene de kaiac canoe de la Brandenburg (Germania), însă cei patru componenţi ai ambarcaţiunii de canoe 4 (1.000 metri) nu s-au putut bucura de rezultatul lor din cauză că au fost descalificaţi.

În componenţa Gabriel Gheoca, Iosif Chirilă, Petre Condrat, Florin Comănici, canoea tricoloră a făcut o cursă bună şi a trecut linia de sosire la o secundă în spatele câştigătorilor din Belarus. Departajarea dintre locurile doi şi trei s-a făcut la fotofiniş (locul trei i-a revenit Ungariei), iar braţele ridicate după kilometrul de efort teribil anunţau scânteia de bucurie din grupul românilor. O bucurie cu atât mai motivată în cazul lui Petre Condrat (33 de ani), revenit în barca tricoloră după o pauză de nouă ani.

La câteva minute după cursă a venit însă lovitura. Românii au fost descalificaţi pe motiv că s-au apropiat prea mult de culoarul alăturat! Competiţia s-a desfăşurat pe o vreme destul de capricioasă, cu un vânt puternic care i-a incomodat pe participanţi. „Motivul pentru care am fost descalificaţi este că ne-am născut în România!“, a declarat Condrat pentru ProSport.

„Am fost descalificaţi de un arbitru care a anunţat la finalul cursei că am mers strâmb. Nu am fost însă singurii. Din cauza condiţiilor meteorologice şi a organizării, mai toţi au avut probleme. Dar asta este când eşti român“, a comentat şi Florin Comănici. „Am trecut de la agonie la extaz. Sunt incapabil să spun ceva“, a punctat şi Gabriel Gheoca.

În celelalte finale ale zilei, Liviu Dumitrescu Lazăr – Victor Mihalachi s-au clasat pe locul 9 la canoe 2 – 1.000 metri (”din cauza vântului nu am mai putut controla barca pe ultima parte a cursei”, a fost explicaţia sportivilor), iar fetele de la kaiac 4 – 500 metri au terminat cursa pe locul 8. sursa prosport.ro

Leave a Reply