Mutarea surpriză pe scena politică a României…

Liderii PSD au inceput sa aplaude masura anuntata de Victor Ponta si Liviu Dragnea, privind separarea functiilor administrative de cele politice, scrie stiripesurse.ro.

ponta31Acest lucru inseamna ca Victor Ponta nu mai poate sa fie Premier (functie administrativa) si Presedinte PSD (functie politica), si nici Liviu Dragnea nu mai poate sa fie Vicepremier si Presedinte executiv PSD.

Exista, in acest sens, doua variante:

1. Victor Ponta isi va da demisia din functia de Premier

2. Victor Ponta isi va da demisia din functia de Presedinte PSD

Informatiile vehiculate in mediul politic merg către prima varianta, in care Victor Ponta paraseste Guvernul.

Presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda:

PSD va fi primul partid care, prin abordarile si strategia de modernizare pregatite in acest moment de Liviu Dragnea, va elimina notiunea de „baron” prin separarea functiilor la nivel local. Acest program propus de dl. Dragnea are sustinerea noastra, pentru ca doar prin masuri concrete de modernizare a partidului vom da semnalul ca am inteles si am invatat din votul dat de romani in 2014. Personal, astept ca in contextul in care PSD-ul este prima formatiune care separa functia administrativa de functia politica in partid (…) In ceea ce ne priveste, lucrurile sunt foarte simple: grupurile parlamentare sustin propunerile lui Victor Ponta, si suntem alaturi de acesta in efortul de a moderniza Partidul Social Democrat.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea:

Toti parlamentarii PSD sunt alaturi de conducerea partidului, alaturi de Victor Ponta si Liviu Dragnea, in aplicarea proiectului de modernizare a PSD. Ideea de a separa functiile administrative de cele de partid este una buna, care va contribui la eliminarea din imaginarul public a perceptiei de baron. Nu discutam despre ce este corect in aceasta perceptie, ci despre modul in care ea influenteaza relatia cu alegatorii. Sustinem ducerea pana la capat a acestui proiect de modernizare.

Citește mai mult pe stiripesurse.ro

Leave a Reply