Naționala României la un pas de victorie

Tricolorii au terminat la egalitate meciul cu Ungaria, dar rămân în cărți pentru calificarea la Euro 2016. Cu o victorie, naționala lui Pițurcă s-ar fi distanțat la șase puncte de naționala țării vecine, scrie digi24.ro.

54398a55682ccff913f403ad„Ungurii nu au avut ocazii de poartă pana la lovitura libera, care eu cred că a fost un fault inexistent. Le-am și spus băieților că mai avem nevoie să marcăm al doilea lea gol ca să fim siguri de victorie. Din păcate nu am reușit acest lucru”, a declarat selecționerul Victor Pițurcă după meci.

Nu m-a surprins cu nimic România. Apărarea s-a retras mai mult decât am calculat noi. Nici la primul gol nu au fost în superioritate, deci, nu ne-au surprins cu nimic”, a declarat Pal Dardai, selecționerul Ungariei. 

România a început perfect partida cu Ungaria. Lucian Sânmărtean a fost regizorul naţionalei în prima repriză. Mai întâi i-a pasat excelent lui Raţ, iar acesta a centrat pentru Rusescu, dar ungurii au îndepărtat pericolul. Goian nu a prins decât patru minute din meciul de pe Arena Naţională. A ieşit accidentat şi a fost înlocuit cu Gardoş. Sânmărtean nu a pierdut nicio minge în prima jumătate de oră. Mijlocaşul Stelei a colaborat bine cu Chipciu, dar niciun jucător român nu era în faţa porţii. Maxim a primit apoi mingea într-o poziţie foarte bună, dar a tras peste poartă. Ungurii nu au avut nicio fază periculoasă în primele 30 de minute de joc, în schimb Sânmărtean s-a remarcat printr-o cascadă de driblinguri în faţa celui mai bun jucător al maghiarilor, Balaş Dzudzsak. Oaspeţii au avut un gol anulat corect pentru ofsaid. Tricolorii au deschis scorul chiar înainte de pauză. Lucian Sânmărtean i-a dat o pasă genială lui Raţ, care a centrat perfect pentru reluarea lui Raul Rusescu, aflat la primul gol la naţională.

În repriza a doua, jocul României nu s-a mai legat. Rusescu a trimis încă o dată mingea în poartă, însă reuşita i-a fost anulată pentru offside. Ungaria a egalat după o fază fixă. Căpitanul Dzudzsak l-a învins pe Tătăruşanu din lovitură liberă. Tricolorii nu au mai avut forţa să revină. Mai mult decât atât puteau să mai primească un gol. Nikolic a ratat o mare ocazie în minutul 87. Rezultatul a rămas neschimbat până la final 1 la 1.

România a acumulat patru puncte în grupa F a preliminariilor. Tricolorii joacă marţi în deplasare cu Finlanda.

Citește mai mult pe digi24.ro

Leave a Reply