Noi dezvăluiri compromițătoare despre Vasile Blaga

Sărbătorirea a 140 de ani din PNL, marele eveniment care ar fi trebuit să prezinte partidul într-o lumină favorabilă, a fost umbrită de ultimele evoluții din direcția justiției, numele co-președintelui marelui PNL, Vasile Blaga, fiind asociat cu dosare în lucru ale DNA.

blagaUnul dintre cele mai importante personaje din vechiul Partid Democrat- Liberal pare să fi început să vorbească și trece la dezvăluiri compromițătoare cu privire la corpreședintele PNL, Vasile Blaga, scrie psnews.ro.

Este vorba de fostul șef al organizației oamenilor de afaceri din PDL, Mihai Neicu, patronul firmei de pază Nei Guard. Ca o paranteză, trebuie spus că acest Mihai Neicu este un personaj considerat extrem de apropiat și de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Potrivit celor de la rtv.net, Niecu le-a spus anchetatorilor, în dosarul lui Andrei Rudeanu, că Vasile Blaga i-ar fi cerut în 2011, la sediul PD din Bucureşti, să-l ajute pe ginerele său să obţină contracte de pază cu instituţii de stat şi private, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat, vineri, potrivit celor de la Romaniatv.net, că numele copreşedintelui PNL Vasile Blaga apare în dosarul de evaziune fiscală în care este urmărit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, dosar instrument de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, respectiv într-o declaraţie făcută în calitate de martor de către şeful firmei de pază Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat şi el pentru acelaşi gen de fapte.

Potrivit surselor judiciare, care citează din documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declaraţie ca martor în dosarul lui Andrei Ionuţ Rudeanu, în care ar fi arătat că ajutorul nemijlocit pe care el personal şi unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga şi implicit companiei sale de pază nou create a venit ca urmarea unei presupuse rugăminţi făcute de Blaga, în anul 2011, referitoare la Rudeanu.

Cei de la rtv.net precizează că anchetatorii redau în documente declaraţia lui Mihai Neicu: „În perioada septembrie 2010 – primăvara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discuţie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucureşti, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discuţii, acesta mi-a solicitat să-l ajut pe ginerele său, numitul Rudeanu Ionuţ, care îşi înfiinţase societatea de pază şi protecţie Axis Corporate Security, să obţină contracte de pază cu instituţii de stat şi companii private, şi să îl ajut în managementul acestei societăţi (recrutarea de personal, dotare, întocmirea documentaţiei necesare, participări la licitaţiile publice etc)”.

Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor că, în urma discuţiei sale cu Blaga, s-ar fi întâlnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu şi cu soţia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucureşti, pentru o discuţie legată de dezvoltarea Axis Corporate Security. După discuţii, Neicu ar fi convenit cu soţii Rudeanu ca firma acestora să îşi desfăşoare activitatea la etajul unu al clădirii, unde îşi avea sediul compania sa, Nei Guard, iar în continuare l-ar fi ajutat pe ginerele lui Blaga să obţină diverse contracte de pază, prin recomandările pe care i le-ar fi dat prin diverşi beneficiari, susţin sursele citate.

Citește mai mult pe PSnews.ro

Leave a Reply