NOUĂ denunțuri la DNA împotriva lui Vasile Blaga?

PSnews.ro scrie că la Direcția Națională Anticorupție există nu mai puțin de 9 denunțuri împotriva co-președintelui PNL Vasile Blaga.

vasile blaga 1802Asta au dezvăluit pentru Psnews.ro surse din mediul politic de la nivel înalt. Existența unor astfel de denunțuri ar fi de altfel și explicația tăcerii și retragerii lui Vasile Blaga într-un con de umbră.

PSnews.ro a solicitat de la DNA date despre “situația penală” a lui Vasile Blaga. Astfel, reprezentanii DNA au informat că, în momentul de față, liderul PNL nu are calitatea de suspect sau înculpat în vreun dosar. “Persoana menţionată de dvs. în solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, în niciun dosar aflat pe rolul D.N.A.”, a transmis Directia Nationala Anticorupție pentru PSnews.ro.

Asta nu înseamnă însă că este exclus ca Vasile Blaga să fie în momentul de față cercetat de DNA. Este posibil ca față de acesta să se efectueze acte premergătoare urmăririi penale, moment în care procesul care nu poate fi dezvăluit.

La fel de posibil este și ca față de Vasile Blaga să fi fost începută urmărirea penală, deci să aibă calitatea de suspect, dar acest lucru nu poate fi făcut public decât după ce persoana în cauză este înștiințată despre calitatea pe care o are în dosar.

În schimb, în ceea ce privește existența unor denunțuri împotriva lui Vasile Blaga, DNA nu a negat acest lucru. Reprezentanții Direcției ne-au transmis doar că asemenea informații nu pot fi făcute publice. Ceea ce înseamnă că este posibil ca Blaga să fi fost denunțat la DNA. Așa cum este posibil, după cum am explicat mai devreme, ca liderul PNL să fie în momentul de față cercetat de procurorii anticorupție. Cum stau lucrurile exact vom vedea în perioada următoare, scrie PSnews.ro.

Citește aici răspunsul dat de DNA la solicitarea PSnews.ro

Leave a Reply