O fântână din Drobeta Tr. Severin are apa infestată

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a făcut o serie de analize în ceea ce privește calitatea apei de la fântânile de pe raza municipiului severinean. În urma acestor analize a reieșit faptul că apa de la o fântână este infestată.

fantana carutasilorÎn urma analizelor de laborator, efectuate de Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, cu privire la calitatea apei din fântânile severinene reiese faptul că apa unui izvor din Drobeta Tr. Severin nu este bună de băut.

Analizele de laborator au relevat faptul că apa de la fântâna situată pe b-dul Portului, din zona trecerii cu calea ferată, are un conținut foarte mare de streptococi și tot felul de alți microbi. Parametri microbiologici și chimic sunt, cu mult, peste valorile maxim admise.

romanita ionoviciTot Direcția de Sănătate Publică Mehedinți mai anunță faptul că alte trei fântâni verificate sunt conforme cu parametri chimici și microbiologici. Cele trei fântâni de unde se poate lua apă bună de băut sunt: fântâna publică Marinarul, fântâna publică Ruine și fântâna publică Lalei.

”Direcția de Sănătate publică a recoltat probe de apă de la patru fântâni din municipiul Drobeta Tr. Severin. Acestea au fost investigate cu laboratorul, din cadrul instituției noastre, pentru parametrii chimici și microbiologici. Cele patru fântâni verificate sunt: fântâna publică Marinarul, fântâna publică Ruine, fântâna publică Lalei. Aceste trei fântâni au apa conformă parametrilor atât din punct de vedere chimic cât și bacteriologic. Apa este bună de băut, pe când cea de-a patra fântână publică, fântâna Căruțașilor este neconformă din punct de vedere microbiologic.”, a declarat Romanița Ionovici, purtător de cuvânt al DSP Mehedinți.

apa buna de bautÎn cazul în care autoritățile locale nu vor monta plăcuțe avertizoare pentru a înștiința cetățenii de calitatea apei, DSP Mehedinți poate dispune închiderea fântânilor care nu au apă de bună de băut. Aceeași măsură este posibilă și în cazul în care autorităților locale nu vor efectua lucrări de curățire a fântânilor.

De menționat este faptul că fântânile de la care se poate lua apă bună de băut sunt marcate cu o plăcuță pe care scrie, în clar: APA ESTE BUNĂ DE BĂUT, însoțită de data la care s-a stabilit acest lucru.

Leave a Reply