O nouă specie de piton îngrozește oamenii de știință

O nouă specie de șarpe, care a ar putea fi mult mai agresivă decât cea mai periculoasă specie din lume, riscă să apară din cauza creșterii alarmante a pitonilor, scrie blastingnews.com.

pitonstanca3Biologii din Florida, SUA se declară îngrijorați de creșterea necontrolată a populației de pitoni birmanezi din Parcul National Everglades și anunță posibilitatea apariției unei specii de piton hibrid, pe măsură ce au făcut descoperiri șocante în legătură cu o nouă specie de pitoni din Africa, notează National Geographic.

Specialiștii au descoperit, pe lângă specia locală de pitoni birmanezi, câteva exemplare aparținând unei specii noi care vine tocmai din Africa, pitonul de stâncă. Astfel, îngrijorările experților sunt tot mai reale. Aceștia spun că împerecherea celor două specii de piton va duce la apariția alteia mult mai mare și mai agresivă, care ar putea să domine.

Mai mult, oamenii de știință vorbesc despre un „super-șarpe”, care ar putea deveni în scurt timp realitate, în urma migrației pitonului de stâncă din Africa în SUA.

Kenneth Krysko, erpetolog la Muzeul de Științele Naturii din Florida, spune că apariția unei specii de super-șarpe este foarte plauzibilă datorită fenomenului numit „vigoarea hibridă”, prin care exemplarul rezultat din două specii diferite împrumută cele mai viguroase gene de la exemplarele din care este creat.

„Nu putem să ignorăm posibilitatea ca prin împerecherea genelor, noua specie să persiste în Florida și chiar să se extindă”, a mai spus Kenneth Krysko.

Primele exemplare de piton de stâncă găsite în Florida au fost semnalate în anul 1994, atunci când s-a tras primul semnal de alarmă în legătură cu extinderea acestei specii, considerată a fi cea mai veninoasă din lume.

Citește mai mult pe ro.blastingnews.com

Leave a Reply