Oamenii propulsați de premierul marelui PNL, Cătălin Predoiu, implicați în caracatița ANRP

Într-un articol publicat pe site-ul PSnews.ro, sunt abordate problemele penale ale unor personaje cunoscute care fie au condus ANRP-ul, fie comisia de restituri din cadrul acestei instituții, care ar putea să îi distrugă, indirect, viitorul și planurile politice ale lui Cătălin Predoiu.

Analizându-se trecutul premierului desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, în materie de susțineri a unor persoane în cadrul comisiilor de la ANRP, se poate spune că acesta pare să fi avut un ghinion teribil în alegerea colaboratorilor din Ministerul Justiției.

alina-bica-proiect-critic-pentru-diicot-ul-condus-de-olaru-91892-1Spre exemplu, Alina Bica, secretat de stat în ministerul Justiției în mandatului lui Cătălin Predoiu, și susținută de liberal pentru a face parte din celebra comisie de restituire a ANRP, este în prezent în spatele gratiilor, iar premisele sunt extrem de sumbre, aceasta riscând peste 20 de ani de închisoare, după cum a admis însuși avocatul fostei șefe antimafie.

horia-georgescu ANIApoi, Horia Georgescu, cel mai ”proaspăt client” al DNA, a fost și el un colaborator al prim- vicepreședintelui PNL. Georgescu a fost consilierul lui Cătălin Predoiu, în perioada aprilie- noiembrie 2008, iar apoi a fost detașat  din Ministerul Justiției în poziția de secretar general al Agenției Naționale de Integritate, funcție pe care a ocupat-o până în 2012, când a fost ales director al ANI. Georgescu a fost numit în cadrul comsiei de restituire de la ANRP ca reprezentant al Ministerului Justiției condus de Predoiu.

La un scurt calcul, Cătălin Predoiu, prin susținerea Alinei Bica și a lui Horia Georgescu la ANRP, a creat premisele unui potențial prejudiciu de 135 de milioane de euro. Știm că Predoiu nu este în niciun fel responsabil de potențialele ilegalități săvârșite de cei doi, dar din punct de vedere moral premierul desemnat al PNL este cel care i-a propulsat pe Bica și Georgescu în comisia care oferea restituiri de sute de milioane de euro, în multe cazuri în mod ilegal, după cum ne spun procurorii.

Așadar, observând că doi din colaboratorii lui Cătălin Predoiu sunt astăzi în spatele gratiilor putem spune că liberalul nu este tocmai un politician care să aibă noroc în ceea ce privește alegerea colaboratorilor. Doi dintre ei sunt astăzi în închisoare, fapt care ar putea fi o adevărată ghiulea de piciorul lui Predoiu. Cine știe cine ar mai putea urma…

Sursa PSnews.ro

Leave a Reply