Olimpicii internaţionali români care vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei

Olimpicii internaţionali vor primi mai mulţi bani în premii anul acesta decât anul trecut, potrivit Ordinului de ministru publicat joi pe site-ul Ministerului Educaţiei. Premierea olimpicilor are loc pe 17 decembrie, la Palatul Parlamentului, scrie adevarul.ro.
premiere olimpiciValorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele internaţionale, pe obiecte de învăţământ, acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în anul 2014, sunt: premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim – 12.545 lei premiul I – 9.720 lei premiul II – 8.330 lei premiul III – 5.950 lei menţiune – 4.065 lei.
De asemenea, valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele regionale sunt: premiul I – 4.440 lei premiul II – 3.785 lei premiul III – 2.945 lei menţiune – 2.550 lei.
Este vorba de Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakutzia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională a Elenismului, Olimpiada Internaţională de Lectură, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Limbă Rromani, Olimpiada Internaţională de Limbă Polonă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Matematică a Gimnaziilor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limba Latină Sulmona şi Venosa, Turneul Internaţional de Informatică, în anul 2014
Premii şi pentru profesori şi şcolile de provenienţă. ​Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor premiaţi, iar pentru şcoala pe care olimpicii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotări destinate sprijinirii calităţii procesului de învăţământ.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Leave a Reply