ORAȘUL SUBTERAN AL ZEILOR, ÎN ROMÂNIA

Dio Cassius vorbește în scrierile sale despre un război dintre romani și daci. Dacii au fost învinși și au fost obligați să se retragă într-o peșteră care era amenajată și ca lăcaș de cult cu totemuri benefice amenajate la intrare, scrie efemeride.ro. 

7fa7a1020e8e82f89e32b42374bc348aAu luat cu ei în peșteră oile, grânele, aurul dar și bijuteriile. Peștera se numea Keyris și devenise casa lor. Romanii au zidit cele trei intrări astfel încât peștera a devenit un cavou de lux.

După câteva zile, romanii au deschis intrările peșterei, au dat foc intrărilor, în speranța că dacii vor fi obligați să iasă din peșteră.
Nu s-a întâmplat acest lucru. Toți dacii din peșteră, parcă se evaporaseră. Legendele localnicilor spun că această peșteră este o poartă către lumea de dincolo de moarte.

Arheologul Vasile Boroneanț a localizat această peșteră ca fiind în Limanu, Constanța. Localnicii au denumit peștera La Icoane sau Caracicola. La intrarea în peșteră sunt niște stânci care au fost sculptate și reprezintă chipuri de oameni.

Citește mai mult pe efemeride.ro

One Comment:

Leave a Reply