Pagube însemnate în Drobeta Tr. Severin din cauza vântului puternic

Vântul puternic a produs pagube însemnate în municipiul Drobeta Tr. Severin, cel puțin zece autoturisme dintr-o parcare fiind avariate de acoperişul unui bloc care s-a prăbuşit.

acoperis-1-1024x768Duminică seara, în jurul orelor 22.00, acoperişul unui bloc de pe Aleea Mărgăritarilor din municipiul severinean s-a prăbuşit peste mai multe autoturisme aflate în parcare, din cauza vântului puternic. Proprietarii autoturismelor avariate au fost anunțați de vecinii care au auzit zgomotul puternic provocat de prăbuşirea acoperişului din tablă şi lemn.

La fața locului au fost chemați pompierii pentru degajarea autoturismelor prinse sub acoperișul prăbușit. Din păcate, majoritatea proprietarilor maşinilor avariate nu au asigurări casco astfel vor suporta reparaţiile din surse proprii.

Totodată, pompierii au degajat şi bucăţile din acoperiş rămase pe bloc care riscau să se prăbuşească la rafale puternice. Judeţul Mehedinţi s-a aflat sub avertizare Cod galben de vânt puternic în intervalul 22.01 – ora 22.00 – 12.01- ora 04.00, fiind aşteptate viteze de 55-60km/h şi izolat, peste 70 km/h.

De menționat este faptul că nu este prima dată când se întâmplă astfel de accidente din cauza acoperişurilor de bloc construite fără a lua în seamă asemenea situații, uneori chiar fără autorizaţie.

Sursa și foto mhalert.ro

Leave a Reply