Partide noi pe scena politică din România?

Votul din 16 noimebrie 2014 a fost înțeles de politicieni ca un semnal din partea populației care și-ar dori o primenire a clasei politice. În acest context, mai mulți politicieni și-au anunțat ideea de a înființa noi partide politice în anul 2015, scrie stiripesurse.ro.

sebastian ghitaSebastian Ghiță a demisionat din PSD și a anunțat că își dorește un nou partid: ”Astăzi, partidele sunt croite prost şi ele, înăuntrul lor, generează oameni care cresc pe criterii nu de performanţă, ci pe criterii de clientelism, corupţie. Este un întreg mecanism de hoţie şi de fraudare. Ne păcălim toţi şi vrem să credem că aceste entităţi şi organizaţii sunt cele care ne dau conducătorii. PSD vrea să se reformeze, dar mai încet. Eu vreau mâine.”, a explicat deputatul Sebastian Ghiţă.

macovei_tokes_antiromaniEuroparlamentarul Monica Macovei dorește să profite de capitatul adunat în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale: ”Împărțim împreună aceleași valori – dreptate, justiție, demnitate, integritate -, iar acestea vor fi baza noii construcții. Tot entuziasmul din campania electorală și din ziua alegerilor trebuie organizat. Am văzut cine suntem și câți suntem. Vedem și cât de repede ne putem multiplica numărul. Suntem aproape jumătate de milion astăzi, peste un an putem fi de două ori mai mulți”.

Deputatul Bogdan Diaconu – demisionar din PSD: Bogdan Diaconu, care a trecut pe la Partidul Conservator și a ajuns în Parlament din partea PSD îndeplineşte, în prezent, procedurile de înfiinţare a Partidului Romania Unită.

Activistul Nicușor Dan:

”În ianuarie 2015, cel târziu în februarie, vom începe să strângem semnături pentru un partid politic. Sunt mai mulți oameni care vor asta, sunt oameni care au fost în campania noastră din 2012, sunt oameni care au fost în diversele mitinguri de protest din 2012-2013, sunt oameni din ţară care vor să candideze în alegerile din 2016. Toți vrem să facem un partid care să ne ajute să candidăm nu doar ca independenți, ci și cu liste de consilieri la alegerile locale din 2016 și ulterior la parlamentare. Pentru mine, eu sunt un om care nu vreau să promit ce nu știu să fac. În momentul de faţă știu ce este de făcut pentru București, deci partea locală este în regulă. Pentru partea națională nu cred că există în momentul de faţă un proiect pentru România din partea acestor grupuri și tocmai de aceea vreau să las deoparte partea națională. Deocamdată trebuie să stabilim direcția, după care vom stabili cum se numește acest partid. Cu acest partid voi candida la Primărie în 2016 și voi propune o listă de consilieri.”, a declarat Nicușor Dan.

sursa stiripesurse.ro

Leave a Reply