PENSIONARUL Traian Băsescu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a pensionat cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor din ultima declaraţie de avere a acestuia, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, scrie digi24.ro.

traian-basescu-risca-sa-se-inece-ca-tiganul-la-malDeclaraţia de avere a lui Traian Băsescu este completată cu data de 21 decembrie 2014, scrie Mediafax.

La capitolul venituri, apare informaţia că fostul preşedinte al României s-a pensionat cu data de 4 noiembrie 2014 şi că a încasat 5.166 de lei, reprezentând pensia pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Traian Băsescu a predat mandatul de președinte al României lui Klaus Iohannis în data de 21 decembrie 2014.

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat în 17 septembrie 2014 Ordonanța de Guvern privind cumularea, din nou, a pensiilor și salariilor, lege de care a beneficiat și fostul președinte Traian Băsescu.

Ordonanța a fost adoptată cu 290 de voturi „pentru”, ceea ce înseamnă că parlamentarii puterii erau în sală când ordonanța privind traseismul primarilor a fost respinsă din lipsă de cvorum.

Până la acea dată era interzisă cumularea pentru cei care aveau o pensie egală sau mai mare cu salariul mediu pe economie. Această prevedere a fost eliminată.

Fiind for decizional, mai urmează ca după adoptarea de către Camera Deputaților, această ordonanță să meargă către promulgare la președintele țării.

Dacă va intra în vigoare, atunci pensionarii s-ar putea angaja la firme sau instituții de stat pentru a-şi majora veniturile. Când legea a fost adoptată de Senat, Guvernul a anunțat că nu sprijină această inițiativă.

Cumulul pensiei cu salariu a fost interzis în 2009, când Guvernul condus de Emil Boc a dat o Ordonanţă de Urgenţă prin care pensionarii nu mai aveau voie să se angajeze în sistemul bugetar sau, în cazul în care o făceau, trebuiau să opteze între pensie și salariu. 

Sursa digi24.ro

Leave a Reply