Presiuni la DNA sau la KOVESI?

Chiar dacă la adresa ei au fost făcute acuzații grave de mai multe persoane, cum ar fi Alina Bica, Elena Udrea, Sandu Anghel, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi vorbește că DNA își face treaba și din acest motiv există anumite presiuni asupra Direcției.

codruta kovesiCu toate că persoana care ocupă funcția de procuror șef al DNA este menționată în anumite denunțuri, Laura Codruța Kovesi răspunde indirect acestor acuzații, catalogându-le drept presiuni exercitate asupra Direcției pe care o conduce.

În cadrul unui interviu acordat agenţiei de ştiri Reuters, preluat de Digi24, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că presiunea exercitată asupra Direcţiei Naţionale Anticorupţie va continua cât timp aceasta îşi va face datoria. Instituţia pe care o conduce Kovesi a ajuns în presa din întreaga lume, după arestarea unor persoane publice din România.

„Câtă vreme vom avea astfel de dosare, sunt convinsă că vor mai fi astfel de presiuni. A crescut rezistenţa procurorilor la astfel de presiuni. Cred că este important ca şi clasa politică să ajungă la o anumită maturitate prin care să înţeleagă că procurorii, prin anchete, nu urmăresc decât să afle adevărul judiciar într-o cauză penală şi nu avem altfel de interese”, a spus Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

Leave a Reply