PSD propune reducerea numărului parlamentarilor

PSD vrea reducerea numărului de parlamentari la 400. Este propunerea cu care social-democraţii vor merge la întâlnirea de miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis, legate inclusiv de modificările ce ar trebui aduse Codului Electoral. Victor Ponta a anunţat că PSD va cere şi reactivarea comisiei de revizuire a Constituţiei, informează digi24.ro.

victor ponta 2601„Azi vreau să hotărâm mandatul delegaţiei care merge la consultările legate de noul sistem electoral şi vom anunţa care e opinia noastră la final. Nimeni nu trebuie să meargă cu o opinie bătută în cuie, pentru că atunci nu o să ne înţelegem. Noi spunem ce credem că este mai bine din punctul nostru de vedere, fiecare partid îşi spune punctul său de vedere”, a spus Ponta în debutul şedinţei.

El a precizat că este important să nu rămână actualul sistem de alegeri.

Vom propune pentru alegerea parlamentarilor – un sistem diferit faţă de cel actual – fie unul mixt de sistem german, fie unul proporţional care să ducă la reducerea numărului de parlamentari. La Cameră să fie 300 de deputaţi şi minorităţi, la Senat – un număr maxim de 100 – 110 senatori.

În ceea ce priveşte alegerile şi asigurarea votului cetăţenilor din diaspora vom susţine ca organizarea tuturor tipurilor de scrutin să fie făcută de Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul autorităţilor publice. În ceea ce priveşte sistemul de alegere al autorităţilor locale – pentru primari – opţiunea PSD este de a continua sistemul actual”, a declarat Victor Ponta.

Citește mai mult pe digi24.ro

Leave a Reply