PSnews.ro: DOVADA că ”fuziunea” a reușit: majoritatea PDL-istă…

Un material publicat pe site-ul PSnews.ro, face o analiză în urma ședinței noului PNL cu ocazia Ligii Aleșilor Locali, prezentând o fotografie care ilustrează forța fostului PDL în acest nou PNL, material care poartă un titlu grăitor: DOVADA că fuziunea a reușit: majoritatea PDL-istă, în primul rând al leadershipului PNL.

Fiind ”fani” al acestui nou PNL, o construcție izvorâtă din interese strict politice, mai degrabă externe decât interne, fotografia prezentată de jurnaliștii de la PSnews.ro în cadrul materialului este grăitoare. Mai exact, componența primei linii a aleșilor locali arată clar forța voturilor din cadrul acestui nou partid și mai arată, dacă mai era cazul, că liberalismul Brătienilor a murit în noul partid din care a rămas doar sigla.

Și pentru că articolul celor de la PSnews.ro este edificator pentru liberalii nostalgici care încă nu și-au dat seama că fostul partid al lui Traian Băsescu s-a vopsit în PNL, prezentăm integral materialul mai jos:

facebook.com-PNL-Liga-Alesilor-Locali”Redacția PSnews.ro vă prezintă, în cele ce urmează, DOVADA că fuziunea a reușit: majoritatea PDL-istă ocupă, bine-mersi, primul rând al leadershipului PNL.

Pentru început, priviți o fotografie de la Liga Aleșilor Locali, reunită, în aceste zile, în Poiana Brașov. Să vedem cine stă în primul rând și aripile noului PNL din care provin acești politicieni. De la stânga la dreapta (menționăm că, prin „ex-PDL”, înțelegem „membru PDL în momentul fuziunii”):

 • Vasile Iliuță (ex-PDL), președintele CJ Călărași;
 • Cătălin Flutur (ex-PDL), primarul din Botoșani;
 • Nicolae Robu (PNL), edilul din Timișoara;
 • Ion Lungu (venit din PDL în noiembrie 2012), primarul de Suceava;
 • Adrian Veștea (PNL), președintele CJ Brașov;
 • Alina Gorghiu (PNL), co-președinte;
 • Gheorghe Falcă (ex-PDL), primarul Aradului;
 • Vasile Blaga (ex-PDL), co-președinte;
 • Ilie Bolojan (PNL), secretarul general;
 • Emil Boc (ex-PDL), primarul de Cluj-Napoca;
 • Marian Petrache (PNL), președintele CJ Ilfov;
 • Cătălin Predoiu (ex-PDL), prim-vicepreședinte;
 • Iustin Cionca (ex-PDL), președintele CJ Arad.

Așadar, sunt 8 PDL-iști și 5 PNL-iști.

Decalogul de Integritate, dat la spate de unii PDL-iști

Dintre cei 8 foști democrat-liberali, ne-au atras atenția trei politicieni care fac să se scorojească filele Decalogului de Integritate adoptat de către PNL.

Lista ex-PDL-iștilor cu probleme începe chiar cu Vasile Iliuță din Călărași, un politician care a recunoscut cu seninătate că a șpăguit în stânga și-n dreapta ca să-i meargă bine în afaceri, după cum scria România Liberă în 2014.

Al doilea PDL-ist este nimeni altul decât Cătălin Flutur, vărul baronului incontestabil de Suceava Gheorghe Flutur și suspect într-un dosar al DNA.

Celui de-al treilea PDL-ist cu probleme i s-a dus buhul pentru obișnuitul nărav al băsiștilor (fie ei foști sau actuali) de a umbla cu cioara vopsită și cu pixelul albastru. Astfel, chiar dacă, în 2014, Ion Lungu o ardea independent, el făcea de zor campanie prezidențială pentru Victor Ponta. Lungu tocmai plecase din PNL, pentru ca să se întoarcă în februarie 2016, după cum a relatat jurnalistul Silviu Mănăstire la B1 TV.

Cireașa de pe tort

În rest, nu trebuie să îl uităm pe Ilie Bolojan, care – chipurile – a fost șeful campaniei PNL-iste pentru alegerile locale, dar care nu a făcut altceva decât să se lupte pentru propriul tron de primar al Oradei, lăsând de izbeliște cursa electorală din restul țării. Cu alte cuvinte, echipa PDL-istă este girată de către Ilie Bolojan, unul dintre principalii responsabili pentru dezastrul din București și, în general, pentru eșecul vechii aripi PNL la nivel național.

În tot acest context, ne întrebăm: o fi bine? O sta lejer atârnat în cui tabloul cu Brătienii, în sediul din… Modrogan? Dacă vechii PNL-iști nu se urnesc de pe scaun să convoace un Congres anticipat, atunci merită tot ce li se întâmplă.

În altă ordine de idei: chiar nu înțelegem ce caută Cătălin Predoiu în rândul întâi al primitorilor de aplauze. Nu de alta, dar, cu el acolo, evenimentul ar trebui să se numească Liga NEaleșilor Locali.” – Sursa PSnews.ro

Leave a Reply