Reproșuri ale revoluționarilor în ședința solemnă din Parlament

Scandal imens la ședința solemnă din Parlament iscat de doi revoluționari invitați de Petre Roman care au intervenit în cadrul acestei ședințe, strigând de la balcoanele sălii de plen  mai multe reproșuri parlamentarilor.

scandal-parlament-800x366În cadrul unei intervenții la antena3, Petre Roman a explicat întregul incident.

„A fost un incident cu doi dintre revolutionarii care au fost invitati, ei fiind oameni care atunci, in decembrie, au luat masura unei fapte eroice, erau sa isi piarda viata. Era foarte greu ca oamenii acestia sa fie ignorati, insa modul lor de a acționa nu a fost optim. Incidentul s-a incheiat.

Ei au vociferat, au aruncat acuzatii legate de ideea sau legate de realitatea asta a faptelor de coruptie. Adica ce au exprimat ei. Eu am intervenit pentru ca eu i-am invitat. Mi-am cerut scuze pentru intervențiile lor.

Intervenția lor nu a fost deloc potrivita, numai că ei exprimau intr-o forma radicală lucruri care sunt prezente in societate, lucruri despre care se vorbește mult in societate. Sigur ca oamenii au avut curaj intr-un moment de mare cumpana, nu avem cum sa ii blamam”, a declarat Petre Roman.

Parlamentul s-a reunit miercuri în sesiune solemnă, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.  Sesiunea solemnă a început în jurul orei 10,30 cu intonarea imnului național și cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria martirilor. sursa PSnews.ro

Nu ne-aţi lăsat să vorbim! O să vă duceţi la puşcărie, să vă dea Dumnezeu să luaţi bătaie cum am luat noi!”, a strigat revoluționarul Gheorghe Zainea. „Luaţi presa să vedeţi ce materiale trebuia să se citească. Asta trebuia să se citească, nu să ne ţineţi ca nişte proşti!”

Să vă fie ruşine, ruşine!”, a spus și revoluționarul Dumitru Dincă.

Da-ţi-ne voie să vorbim şi mie, şi lui Dincă. De asta am ieşit în stradă. Este ziua noastră, nu a voastră, hoţilor ce sunteţi, puşcăriabililor!”, a cerut Gheorghe Zainea.

Vreţi să sărim de la balcon?”, a întrebat Dumitru Dincă. 

 

Leave a Reply