Rezultat de prestigiu pentru olimpicii români

Olimpicii români au înregistrat un succes de excepţie la Olimpiada Internaţională de Fizică din 2014: cinci medalii, dintre care două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, ceea ce i-a plasat pe primul loc în Europa şi pe locul 10 în lume.

Elevii_rom_ni_au_ob_inut_cinci-46d687da9676ff10bdb4329582659eb1„Olimpicii români au obţinut încă un rezultat de prestigiu la Olimpiada Internaţională de Fizică: cinci medalii, dintre care două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz. Datorită acestui rezultat, România s-a clasat pe primul loc în Europa, respectiv pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre puţinele echipe ai căror componenţi au fost medaliaţi in corpore”, potivit Ministerului Educaţiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur şi la ediţia precedentă, şi Ştefan Eniceicu (clasa a X-a).

Medaliile de argint au fost obţinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint şi anul trecut, şi Tudor Creţu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz.

Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, cunoscut drept liceul olimpicilor.

Delegaţia României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti şi însoţită de Sebastian Popescu, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi.

A 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Kazahstan (Astana), în perioada 13-21 iulie, reunind peste 190 de concurenţi din 48 de ţări. sursa ro.stiri.yahoo.com

Leave a Reply