”România lucrului bine făcut” cu oamenii lui Băsescu

Campania electorală, din care mai sunt doar câteva zile, arată cât de mult se poate schimba scena politică în funcție de interesele personajelor implicate în cursă, exemplu fiind alegerile europarlamentarelor când aceștia își aruncau acuze unii altora în goana după voturi. Aceiași actori politici aveau cu totul alte interese în perioada ante 2012, când Traian Băsescu guverna România.

oamenii lui basescuActuala campanie pentru alegerea președintelui României confirmă încă odată, dacă mai era cazul, că toți acești așa-ziși actori politici gândesc numai în funcție de interesele lor, de ce anume pot ei câștiga, și doar ei, din susținerea unui candidat, cel mai bun exemplu fiind cel al campaniei lui Klaus Johannis.

Adus în politica națională de Crin Antonescu și făcându-și botezul politic prin mazilirea aceluia care l-a propulsat, Klaus Johannis a devenit speranța acelora care timp de câțiva ani au guvernat România. În jurul candidatului Johannis s-au strâns mai multe figuri din anturajul lui Băsescu decât din vechiul PNL.

În ceea ce privește ”marele partid de dreapta”, faptul că PNL, prin fuziune, a rămas doar cu numele, se vede foarte clar la toate evenimentele electorale în sprijinul lui Klaus Johannis, unde Vasile Blaga este cel care ”taie și spânzură”, susținut fiind de secretariatul ACL, ultramajoritar PDL.

Așadar reprezentanți ai tăierilor de salarii, de pensii, de ajutoare sociale și beneficiari ai guvernării Boc, cu funcții de conducere în partid și în stat, membrii ai Partidului Democrat Liberal și susținători ai demisului Traian Băsescu, stau acum în jurul lui Klaus Johannis cu speranța că vor ajunge iar în funcțiile deținute odată.

Cine sunt oamenii lui Băsescu care-l susțin pe Johannis?

Vasile Blaga, un personaj extrem de util lui Traian Băsescu în PDL de-a lungul timpului, recompensat cu funcții importante în stat, inclusiv cea de ministru în Guvernul Boc și ulterior președintele unui PDL de 12%, este șeful campaniei lui Klaus Johannis, fiind indirect și poate viitor șef al PNL-iștilor.

Adriean Videanu, mai puțin vizibil în campania lui Johannis, este un alt personaj controversat pentru afacerile făcute pe banii statului în timpul guvernării lui Băsescu. Acesta este, de asemenea, un susținător al candidatului ACL, cel mai probabil fiind unul dintre principalii finanțatori ai campaniei electorale.

Gheorghe Flutur, fost președinte al CJ Suceava până în 2012, este un alt om de casă al lui Traian Băsescu. Acesta a fost unul dintre cei care au rupt, în 2006, alături de Stolojan, Valeriu Stoica, o parte din PNL pentru a se alătura PD-ului. Cu toate că ințiativa lor  nu a avut efectul dorit, s-au aliat cu PD-ul lui Băsescu pentru a forma PDL-ul de azi, responsabil pentru cea mai proastă guvernare postdecembristă.

Mihai Răzvan Ungureanu, ”intelectualul” ACL, a fost premierul de sacrificiu al lui Băsescu dar și omul acestuia la Serviciul de Informații Externe. Dintr-o ”Forță Civică” de 3% la europarlamentarele din acest an, a devenit nelipsit de lângă candidatul Johannis, fiind unul dintre principalii comunicatori ai candidatului de la Sibiu.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului și finul lui Băsescu, a rămas fidel PDL-ului și nu a mers la noul partid al lui Băsescu, PMP-ul condus de Elena Udrea. -Să se fi certat? Oare?- În jurul lui Falcă circulă extrem de multe zvonuri referitoare la mari afaceri derulate cu girul lui Băsescu, în perioada guvernului lui Boc. Și acesta este nelipsit de la manifestările organizate în sprijinul lui Klaus Johannis.

Predoiu Cătălin, fost ministru al Justiției în perioada 2006-2012, este cel care i-a pus la îndemână lui Băsescu cheia justiției din România, numărul de magistrați numiți în mandatul acestuia fiind uriaș, toți fiind pe placul Cotroceniului. Predoiu s-ar fi dorit președinte dar sondajele nu au fost de partea sa așa că a rămas să se bată cu Ungureanu pentru o eventuală funcție de premier în cazul unei victorii a lui Johannis.

Alte persoane care au susținut regimul lui Băsescu și se regăsesc acum în spatele candidaturii lui Klaus Johannis mai sunt:

BOAGIU ANCA DANIELA – fost ministru PDL numit de Băsescu; NEGOIȚĂ GHEORGHE LIVIU – premierul desemnat în 2009 contrar voinței majorității din Parlament; PAUL MARIA ANDREEA – ministru în cabinetul lui Ungureanu, de curând artizana unei gafe electorale cu îndemn de vot pentru V. Ponta; ANASTASE ROBERTA ALMA – este cea care a rescris regulile matematice în interesul tăierii pensiilor anunțate de Băsescu; BARBU SULFINA – ministru PDL în cabinetul lui Tăriceanu; NAZARE ALEXANDRU – fost ministru în cabinetul Ungureanu; OLTEAN IOAN – omul cu broscoiul; POPOVICIU ALIN AUGUSTIN – un puternic susținător și apărător al lui Băsescu în special în emisiunile televizate; STOLOJAN THEODOR – Celebru pentru momentul ”dragă Stolo”, prin a cărui retragere în 2004 Băsescu a devenit președinte al României; IALOMIȚIANU GHEORGHE – fost ministru al finanțelor în timpul guvernării lui Băsescu; POTERAS CRISTIAN – fost primar al sectorului 6 București, susținut de Băsescu; IGAȘ TRAIAN CTIN – fost ministru de interne, renumit pentru maltratarea limbii române;

Toți acești susținători ai regimului instaurat de Traian Băsescu stau, în aceste momente, în spatele candidaturii lui Klaus Johannis care vorbeste ”de o altă Românie, România noastră”, cel mai probabil referindu-se la România oamenilor lui Băsescu.

A cui Românie a lucrului bine făcut?

Leave a Reply