Șanse mari de viitor prim-ministru pentru TĂRICEANU

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că viitorul premier, în cazul în care va fi ales președinte la 16 noiembrie, vi fi numit președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, scrie psnews.ro

”Am propus si consider ca fiind cea mai buna solutie pentru funcția de premier pe presedintele Partidului Liberal Reformator, domnul Tariceanu, care e fondator al USL si care garanteaza faptul ca principiile care au stat la baza USL vor fi continuate si in 2015 si 2016. In egala masura am discutat cu colegii mei daca, pe parcursul urmatoarelor zile sau saptamani vom considera ca trebuie sa dam un semnal de pastrare, nu exclud posiblitatea de a vea un prim-ministru tehnocrat in persoana lui Florin Georgescu. (…) Pana in 16 noiembrie nu discutam cine in ce minister va fi. Fiecare va avea reprezentare in Guvern. Discutiile despre stabilirea oficiala a premierului si despre structura Guvernului vor incepe dupa 18 noiembrie, pana atunci avem alegeri ”, a declarat Victor Ponta.

tariceanu-pontaDe asemenea, premierul a anunțat refacerea Uniunii Social-Liberale pentru continuarea programului de guvernare propus românilor în alegerile din anul 2012.

”Romania are nevoie sa stie pe ce drum merge dupa alegerile prezidentiale. Cu un președinte care luceraza impreuna cu Guvernul si Parlamentul, nu se lupta cu ele . Am considerat ca e corect ca dupa turul I sa nu pastrez ca o surpriza ce-mi doresc sa fac din functia de presedinte in relatiile cu coalitia de guvernare si Parlamentul, ci sa discut cu ei despre cine va fi prim-ministru. Asta inseamna ca e un prim-ministru care garanteaza pastrarea cotei unice, garanteaza pastrarea reducerii CAS, dar si masurile de dreptate sociala pe care le-am garanta. Din aceste considerente, am discutat cu toti reprezentantii PSD, UNPR, PC, UDMR, Partidul Liberal care de azi va face parte si formal din coalitia de guvernare care e solutia cea mai bună prin care programul USL sa continue. USL se va reface”, a mai spus premierul.

Reacția președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la scurt timp.

”Trebuie să subliniez că cu toții am fost de acord ca avem un mandat primit de la electorat din 2012 în numele USL, care a fost dat pe baza angajamentului față de români pentru a incheia regimul Basescu. Eu inteleg ca acest mandat trebuie sa ni-l ducem mai departe prin continuarea USL pentru că România are nevoie și de politici economice și in acelasi timp nu putem sa neglijam componenta de responsabilitate sociala pe care o avem cu totii”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

sursa psnews.ro

Leave a Reply