Scandal pe finala EUROVISION România

Finala EUROVISION România a fost aspru criticată de fani pentru modul în care s-ar fi desfășurat votul pentru desemnarea câștigătorului. 

image-2015-03-3-19536890-41-trupa-voltaj-eurovision-romania-2015-465x390În urma votului, Voltaj a câştigat finala Eurovision România 2015 după ce a obţinut cele mai multe puncte în urma votului publicului şi al juriului. Piesa “De la capăt” a primit 12 puncte de la public şi 12 din partea juriului, obţinând în final un total de 24 de puncte, la Selecţia Naţională Eurovision 2015, care anul acesta s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova.

Mai mulți fani ai celebrului concurs s-au arătat profund dezamăgiți că trupa Voltaj a ieșit învingătoare în urma finalei naționale Eurovision. Aceștia spun că Luminița Anghel ar fi trebuit să câștige concursul. Mai mult decât atât, o acuză pe Liana Stanciu că ar fi favorizat trupa Voltaj să câştige finala. Pe de altă parte, Liana Stanciu, contactată de DC News, a negat toate acuzațiile care i se aduc.

“Cine sunt eu? Eu sunt un angajat al postului Magic FM. Nu eu am decis să vină trupa Voltaj în emisiunea de la radio. Anul trecut s-a scris că îmi favorizez soțul. Anul acesta s-a vehiculat povestea cu trupa Voltaj. Cam până unde poate merge chestia asta? Nu am nicio legătură cu trupa Voltaj. Întrebați managementul Magic FM de când se promovează Voltaj acolo. Ceea ce fac eu în TVR este o chestiune în legătură cu străinătatea. Eu nu fac parte din juriu și nici nu am stabilit juriul. Cine sunt eu să favorizez câștigătorii? Să fim serioși! Repet: Eu nu sunt o persoană de decizie la Magic FM. Eu sunt angajată printr-un contract. Decizia ca trupa Voltaj să fie invitată la Magic FM nu a fost a mea. Nu îmi aduc aminte să fi aflat de la cineva din managementul Magic FM că o anumită trupă din finala națională Eurovision și-ar fi dorit să vină la radio și să fi fost refuzată. Repet: Selecția națională este a juriului și a publicului. Eu nu am nicio legătură”, a mai spus Liana Stanciu.

Luminita-AnghelFanii Eurovision au lansat și o petiție pentru susținerea Luminiței Anghel. Astfel, ei speră ca trupa Voltaj să fie descalificată.

“Luminița Anghel pentru Eurovision 2015 – Viena

Haideți să susținem “A million stars” – Luminița Anghel. Trupa Voltaj nu a avut susținători și acest lucru se poate verifica pe site-urile care au publicat știri despre Selecția Națională și în grupurile de pe rețelele de socializare care au avut fani activi în timp real. Susținătorii trupei Voltaj au fost prea puțini pentru a putea propulsa piesa pe locul 1. Reiese faptul că voturile au fost cumpărate, iar trupa Voltaj favorizată de organizatori.

– Votul s-a oprit abia după 45 de minute, în loc de 30.

– Numerele pentru vot NU au fost prezente pe ecran în timpul votului publicului, fiind făcute publice abia după “Stop vot”

– Voturile juriului nu au fost făcute publice.

– Liana Stanciu a susținut ca reprezentații României la Eurovision trebuie să cânte în limba română.

Cu părere de rău, Trupa Voltaj ar trebui descalificată.

Semnati petiția! Haideți să ne unim pentru Luminița Anghel, Cristian Faur și Andrei Tudor. Pentru o piesă care merită sa reprezinte România la Eurovision Song Contest!”, scriu fanii Eurovision în textul petiției.

Sursa Dcnews.ro

Leave a Reply