Se confirmă… Au început să își ia țara înapoi

sorin caprarescu1de Sorin Căprărescu

Am privit cu interes desfășurarea de ”forțe” de ieri, 30 iunie 2015, din Parlamentul României, referitoare la votul în cazul desemnării lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE. Interesul a scăzut dramatic în momentul în care a fost anunțat numărul parlamentarilor care au semnat condica de prezență, practic, votul fiind evident înainte de a începe și, abia atunci, spre rușinea mea, am înțeles ce a vrut să spună actualul președinte al României prin ”să ne luăm țara înapoi”.

Despre Mihai Răzvan Ungureanu s-a vorbit și s-a scris foarte mult. Amintesc doar că începând cu anul 2005, a devenit un apropiat colaborator al lui Traian Băsescu, cu toate că acesta ar fi fost omul PNL în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu iar după excluderea din guvern, în anul 2007, a fost numit de același Traian Băsescu la conducerea SIE, urmând ca apoi, în 2012, să-l propună prim-ministru al României.

De altfel, prin desemnarea acestui MRU la conducerea SIE, se confirmă… au început să își ia țara înapoi. Mai exact, cei care au asigurat prezența necesară pentru validarea lui MRU la SIE sunt, în majoritatea lor, aceiași care au ținut și majoritatea din spatele guvernelor lui Traian Băsescu: fostul PDL, PMP, UDMR, UNPR, Minorități Naționale, câțiva parlamentari supărați care se joacă de-a partidul prin Parlament, precum și foștii liberali din ”noul” PNL, în frunte cu grațioasa Alina Gorghiu.

Observ că actualul președinte, chiar dacă este mai tăcut, are un stil de lucru similar cu al fostului președinte, ceea ce ar fi în contradicție cu spusele domniei sale din campania prezidențială de la sfârșitul anului 2014 când, alături de colegii ”liberali”, spunea că nu este bine ca un partid să dețină toată puterea. Mai observ că, prin propunerea lui MRU la SIE, președintele României în funcție preferă să colaboreze cu ”oamenii” de casă ai lui Traian Băsescu. Deci, se confirmă. Băsiștii au început să își ia țara înapoi!

Leave a Reply