Șefa DNA și pe șeful interimar al SRI ”maeștrii păpușari ai marilor parchete”?

Actualul șef interimar al SRI, Florian Coldea este personajul principal în dezvăluirile făcute de fostul șef al DIICOT, Alina Bica, și de Elena Udrea, protejata lui Traian Băsescu.

Pe de-o parte, jurnaliștii de la Lumea Justiției au prezentat, în exclusivitate, declarația integrală a fostei șefe DIICOT, Alina Bica, în care aceasta aduce acuzații fără precedent atât la adresa Laurei Codruța Koveși dar, în principal, la adresa lui Florian Coldea, actualul director interimar al SRI.

Luju.ro prezintă declarațiile-denunț ale Alinei Bica, date în spatele ușilor închise, în sala de consiliu, la Înalta Curte. Ea îi demască pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi și pe șeful SRI generalul Florian Coldea ca fiind maeștrii păpușari ai marilor parchete.

alina-bica-proiect-critic-pentru-diicot-ul-condus-de-olaru-91892-1Am fost contactata de Coldea Florian, prim adj. SRI, care m-a invitat la o cafea… Coldea a insistat sa-mi explice ca lucrurile sunt “cam subtiri” in ceea ce-l priveste pe Tender, si ca eu ca procuror de caz am fost un pic cam zeloasa”

Dupa ce am preluat sefia DIICOT in iunie 2013, urmarea unor discutii avute cu proc.sef adj. Giorgiana Hosu si proc. sef serviciu Silvia Stefanescu, mi s-a adus la cunostinta faptul ca exista o carenta de procurori compartimentul judiciar, iar proc. Mirel Radescu doreste sa isi desfasoare activitatea pe domeniul combaterii macro criminalitatii economico-financiare dorind sa ocupe una din cele doua functii de conducere. Urmare a acestei situatii, s-a procedat la racolarea unor noi colegi pe compartimentul judiciar de la alte unitati de parchet si am solicitat dnei Stefanescu sa prezinte o propunere de repartizare a dosarelor ce urmeaza a fi sustinute in instanta. Urmare discutiei avute am primit cu viza celor doua doamne o propunere de repartizare a cauzelor, dl. Mirel Radescu pierzand la repartizare dosarul cu Ovidiu Tender, repartizat dnei proc. Curelaru. Am intrebat procurorii daca ii deranjeaza repartizarea, era o speta simplca in care eu am facut rechizitoriu, pentru o inselaciune si un abuz in serviciu, raspunsul acestora a fost negativ.

L-am intrebat pe Coldea daca e vreo problema cu relatia mea cu Mihailescu, acesta mi-a sugerat ca ar fi cazul sa rarim intalnirile, iar eu i-am spus ca nu voi face acest lucru atata timp cat Mihailescu este principial in raport cu mine, moment in care Coldea mi-a spus ca imi asum relatiile pe care mi le aleg si nu poate preveni ceea ce nu stie. Nu era prima data cand Coldea imi sugera cu cine ar trebui sa fiu prietena si cu cine nu, insa nu am tinut cont de sugestiile domniei sale, cu exceptia unei singure situatii remediate intre timp.

*Cititi aici integral declaratia data de Alina Bica la ICCJ

elena_udrea_adusa_cu_mandat_la_dnaÎn același timp, încă din libertate, Elena Udrea tunp și fulgeră, arătând cu degetul la aceleași personaje și se prezintă ca fiind victimă a acestora cu toate că este vorba de dosare cu cel puțin 4 ani vechime.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Lumea Justiției, fosta șefă a PMP a făcut o serie de precizări cu adevărat incendiare despre Florian Coldea, Laura Codruța Koveși, dar și despre unul din jurnaliștii B1, Sorin Matei, care ar fi plătită la cererea lui Florian Coldea.

Prinsa in corzi de DNA, Elena Udrea nu cedeaza in fata „parteneriatului” Coldea-Kovesi si continua seria dezvaluirilor incendiare despre actiunile, interventiile si miscarile celui despre care sustine ca ar conduce Romania si cel care dirijeaza in mod real actiunile DNA. Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro Elena Udrea dezvaluie ca dosarele in cascada deschise de Directia Nationale Anticoruptie au ca unic scop sa i se inchida gura in razboiul pe care l-a pornit cu generalul SRI, Florian Coldea. Si asta pentru ca „domnul Coldea poate dispune cui si cand sa i se puna catusele”, informează LuJu.ro.

Elena Udrea acuza ca exista procurori si judecatori care de frica dau solutii in dosare si care raspund comenziilor venite de la Coldea si Kovesi. Udrea a dat exemplul unui judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care ar fi arestat un important om, la comanda. De asemenea, ex-ministrul Elena Udrea a povestit cum afaceristul Dumitru Nicolae, zis Niro, i-ar fi relatat un episod din 2004, prin intermediul generalului Securitate, Gheorghe Dan, s-ar fi facut o interventie pentru Florian Coldea la afaceristul Alexandru Bittner.

Elena Udrea a mai dezvaluit in interviul exclusiv acordat Lumeajustitiei.ro ca exista jurnalisti platiti de oameni de afaceri, la ordinul SRI. In acest caz, Elena Udrea a nominalizat-o pe ziarista B1TV, Sorina Matei: “Doamnei Sorina Matei i s-a platit salariul sau i se plateste de catre domnul Nicolae Dumitru. Si asta la cererea lui Coldea” , mai dezvăluie Udrea în interviul acordat jurnaliștilor de la LuJu.ro.

Declarație integrală luju.ro

Leave a Reply